Pantalla amb missatge d'alerta del govern del Japó als ciutadans de Hokkaido perquè es posin a cobert per la possible caiguda d'un míssil (Reuters)

Ensurt al nord del Japó: trens aturats i evacuacions per un nou míssil de Corea del Nord

El míssil no ha arribat a sobrevolar el país, però s'ha decretat l'estat d'alerta a l'illa de Hokkaido durant uns minuts i s'ha ordenat a la població posar-se a cobert

RedaccióActualitzat

El nord del Japó ha viscut moments de confusió aquest dijous al matí pel llançament d'un nou míssil per part de Corea del Nord, i les autoritats han decretat l'estat d'alerta.

S'han activat les alertes antiaèries a l'illa de Hokkaido, on viuen més de cinc milions de persones, davant el temor que el míssil pogués impactar a l'illa o a prop.

L'alerta ha comportat que s'aturessin tots els trens en plena hora punta, s'alertés vaixells i avions i s'ordenés evacuar els ciutadans, però uns minuts més tard s'ha desactivat.

El míssil no ha arribat a sobrevolar el Japó

Això ha estat un cop s'ha comprovat que el projectil ha caigut al mar en un punt indeterminat, després de recórrer uns 1.000 quilòmetres, però sense arribar a sobrevolar el país.

L'exèrcit del Japó ha dit que segurament es tractava d'un míssil balístic intercontinental, el quinzè assaig d'aquest tipus que ha fet Corea del Nord en el que portem d'any.

Per la seva banda, fonts militars sud-coreanes han explicat que el míssil ha caigut al mar del Japó, que és entre aquest país i Corea del Nord, però sense concretar el punt exacte.


"S'ha prioritzat la seguretat dels ciutadans"

Més tard, Hirokazu Matsuno, portaveu del govern del Japó, ha explicat que els radars han detectat que el míssil podia anar dirigit contra Hokkaido, i que després l'han perdut.

"Com que el sistema ha generat aquests indicis amb dades de detecció limitades, s'ha activat l'alerta amb la intenció de prioritzar la seguretat dels ciutadans."

Els nombrosos assajos d'armes del règim nord-coreà els darrers mesos i els exercicis conjunts a la zona entre els Estats Units i Corea del Sud estan incrementant força la tensió a la regió.

Míssil llançat per Corea del Nord (Reuters)
Imatge d'arxiu d'un míssil llançat per Corea del Nord (Reuters)

 

ARXIVAT A:
Corea del NordEstats UnitsJapóCorea del Sud
Anar al contingut