La dona va anar a una consulta d'una hora però, segons el parquímetre, s'hi va estar 53 anys

Ensurt d'una conductora a Lugo: el parquímetre li reclama 78.000 euros per aparcar 53 anys

La màquina de l'aparcament públic de l'hospital de Lugo registra gairebé 19.500 dies d'estacionament a una dona que hi havia deixat el cotxe una hora per anar al metge

RedaccióActualitzat

Una dona que va anar a una consulta a l'HULA, l'Hospital Universitari Lucus Augusti de Lugo, i que va deixar el cotxe al pàrquing públic del centre mèdic es va endur un ensurt en recollir-lo, una hora més tard. En anar a pagar, el parquímetre li reclamava 77.956 euros per haver estat 19.488 dies, 14 hores i 34 minuts estacionada a l'aparcament, és a dir, més de 53 anys, segons ha publicat aquest dimecres el diari El progreso de Lugo.

Segons el registre de la màquina, el vehicle portava a l'aparcament des del 1970 quan, de fet, el pàrquing encara no s'havia ni construït --es va obrir al públic el 2011. La dona, evidentment, va fer una reclamació i només va haver de pagar els 70 cèntims corresponents a l'hora que feia que el vehicle era a l'aparcament.

El mes de novembre, la Conselleria de Sanitat de la Xunta de Galícia va adjudicar la concessió de l'aparcament de l'hospital HULA de Lugo a l'empresa Promoparc, que va guanyar el contracte per als pròxims cinc anys davant sis companyies més perquè havia presentat els millors preus per als usuaris

Entre les condicions que prometia hi havia una rebaixa de quotes i abonaments, la primera hora gratuïta i, a partir de la segona, el pagament de 0,70 cèntims per hora --menys de la meitat del que es pagava fins llavors que eren 1,63 euros l'hora-- i un màxim de 4 euros per a tot un dia. Unes tarifes que, en aquest cas, no s'havien acomplert, per una errada tècnica.

ARXIVAT A:
Galícia
Anar al contingut