Venècia

Ensurt als canals de Venècia: un gran creuer envesteix una embarcació turística

L'alcalde de la ciutat exigeix que el ministeri limiti l'entrada dels grans creuers als canals més amples i allunyats del centre de la ciutat

Actualitzat

Un incident aquest matí de diumenge al port de Venècia pot ser la gota que fa vessar el got de la paciència dels seus habitants amb el turisme de grans creuers que envaeix la ciutat dels canals.

Un creuer de grans dimensions de l'empresa MSC ha perdut el control i ha envestit una petita embarcació turística al port de Venècia, al canal de la Giudecca.


Els creueristes que viatjaven a l'MSC Opera també han pogut captar amb les seves càmeres el moment en què el creuer xoca i desplaça l'altra embarcació al moll de San Basilio:

Des d'un altre angle es pot veure com els vianants que hi havia al moll en aquell moment fugen espantants mentre la gran proa del vaixell s'acosta imparable cap a ells. Res no sembla poder frenar la gran nau:


Els fets han provocat un gran ensurt entre les persones que hi havia al segon vaixell i també entre els vianants que passejaven pel moll:


De moment hi ha una persona amb ferides i quatre amb diverses contusions. L'alcalde de Venècia, Luigi Brugnaro, no ha trigat a pronunciar-se sobre els fets i ha demanat al ministeri que prohibeixi la circulació de vaixells de grans dimensions pel canal de la Giudecca:

"Aquesta és l'enèsima demostració que al gran canal de la Giudecca no han de passar mai més grans naus. Han de transitar pel canal Vittorio Emanuele. Ho he parlat amb el ministre i esperem urgentment una decisió sobre aquesta qüestió".


Quan els turistes i part de la tripulació del MSC Opera han baixat a terra, desenes de persones els han rebut amb crits i cartells que demanaven que s'expulsi els grans vaixells turístics de la ciutat:

 


El so de la botzina del creuer s'ha sentit a tot el canal. Un so intens, greu, continu que alertava que alguna cosa greu passava, però no n'hi ha hagut prou per apartar tota la gent i els vaixells que en aquell moment hi havia al canal de la Giudecca.


La imatge del creuer de l'empresa MSC arrasant tot el que troba recordava les obres que ara fa unes setmanes va exhibir el controvertit artista Banksy a la plaça de Sant Marc de Venècia per denunciar com els grans vaixells turístics envaixen la ciutat.

 

 

Fa mesos que a Twitter, amb els hashtag #NOGrandiNaviAVenezia, es denuncien els efectes de l'arribada dels grans creuers turístics a la ciutat dels grans canals i els problemes que això comporta per a la ciutat.

 

 


"Ciutat patrimoni de la humanitat", en perill

La presència de grans creuers posa en risc també un dels grans tresors de la ciutat de Venècia: el reconeixement com a patrimoni mundial de la Unesco.

Aquest organisme internacional dona un any de marge perquè els grans creuers s'allunyin del centre de la ciutat. Si no, podrien retirar-li el reconeixement de ciutat patrimoni.

La Unesco exigeix a l'ajuntament venecià un projecte perquè els creuers entrin del mar per un altre costat de la llacuna i que els grans vaixells atraquin en una estació marítima lluny del pont Rialto, del Palau Ducal i de la plaça Sant Marc. De moment, cap dels plans presentats per la ciutat ha satisfet l'organisme internacional.

En aquest context de turisme massiu sembla difícil aconseguir que la calma i el silenci tornin als canals venecians i que els cants dels gondolers i la remor serena de l'aigua tornin a ser els sons característics de la ciutat.

 

 

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut