Un jet privat Cessna 560 Citation V, el mateix model que el que s'ha estavellat a Virgínia (Flickr / Bill Word)

Ensurt a Washington per la persecució d'un jet privat que s'ha estavellat a Virgínia

Ha sobrevolat la capital sense permís, el pilot no responia i dos caces han interceptat l'aparell fins que ha caigut en una zona muntanyosa

Redacció / AgènciesActualitzat

Un avió ha donat un ensurt aquest diumenge a la capital dels Estats Units, Washington, quan l'ha sobrevolat sense permís i ha acabat estavellant-se en una zona muntanyosa.

L'avió, un jet privat a reacció Cessna 560 Citation V, anava des d'Elizabethton, a Tennessee, a Long Island, a Nova York, però s'ha desviat i ha fet sonar totes les alarmes de seguretat del país.

El motiu és que ha envaït l'espai aeri de la capital i el pilot no responia per ràdio, i per això l'exèrcit hi ha enviat dos caces F-16 per interceptar-lo, que han trencat la barrera del so i han espantat molta gent.


"Estaven autoritzats a viatjar a velocitats supersòniques"

Per tranquil·litzar la població, la defensa aeroespacial dels EUA, el NORAD, ha explicat en un comunicat que el soroll ha estat per una operació aèria d'emergència:

"En coordinació amb l'Administració Federal d'Aviació, avions de combat F-16 del Norad ha respost a un avió Cessna 560 Citation V sobre Washington. Els caces estaven autoritzats a viatjar a velocitats supersòniques i els residents de la regió poden haver sentit un boom sonor."

 

L'exèrcit diu que no l'han abatut

Els caces han acompanyat l'avió i han intentat comunicar-se amb el pilot sense èxit, i ha acabat estavellant-se en una zona muntanyosa a uns 200 quilòmetres al sud-oest de Washington.

Un portaveu de l'exèrcit nord-americà ha assegurat que l'avió s'ha estavellat tot sol, i que els caces no hi ha intervingut, només l'han vigilat a distància.

Immediatament ha començat la recerca de les restes de l'avió, i es creu que els quatre ocupants que hi anaven han mort, tot i que encara no han localitzat l'aparell.

Un jet Cessna 560 Citation V vist des de sota (Wikipedia / Contando Estrelas)

Hi viatjava la família del propietari de l'avió

El propietari de l'avió, John Rumpel, ha explicat després que els passatgers eren membres de la seva família: la filla, la neta i la cuidadora d'aquesta, a més del pilot.

Segons Rumpel, tornaven a casa després d'una visita familiar, i no té esperances que hagin sobreviscut, degut a la velocitat a què anava l'aparell quan s'ha estavellat.

L'avió havia sortit de l'aeroport municipal de la petita ciutat d'Elizabethton i ja estava arribant al seu destí a Long Island quan ha fet un gir de 180 graus i ha estat llavors que ha continuat recte i ha envaït l'espai aeri de Washington.

Ruta de l'avió, que ha fet un gir de 180 graus quan era a punt d'arribar a destí i ha sobrevolat Washington 

Alerta màxima a Washington

Això ha fet sonar totes les alarmes als edificis oficials de la capital dels EUA, com per exemple el Capitoli, seu del Congrés i del Senat, que s'ha posat en alerta màxima pel temor que pogués ser un atac aeri:

Segons l'agència Reuters, hi ha precedents d'accidents similars, com per exemple, el que va costar la vida al jugador de golf Payne Stewart el 1999 a Dakota del Sud.

Llavors la causa va ser la pèrdua de pressió a la cabina, que va fer perdre la consciència a la tripulació i als passatgers, i l'avió va volar milers de quilòmetres abans d'estavellar-se.

 

 

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut