Girona

Ensinistrar gossos, una extraescolar pionera en un institut de Girona

Els estudiants treballen la paciència o el treball en equip

Neus SantamariaActualitzat

Paciència, empatia, perseverança o treball en equip és el que aprenen els nois i noies d'una activitat extraescolar pionera en un institut de Girona: l'ensinistrament de gossos.

Els animals aprenen a obeir ordres, mentre els adolescents també s'enduran grans lliçons per aplicar a la vida, com comenta Marta Vila, directora de Teràpies Canines:

"Si ells estan més concentrats, el gos respon molt més. Això els va molt bé perquè ells ho volen fer tot de pressa. Això és el contrari, a poc a poc, i anem sumant, i a mesura que anem sumant el gos et va responent."

 


El primer pas és aconseguir el més simple: que segui i s'estigui quiet. Pot semblar senzill, però és complicat i requereix paciència. Uns quants alumnes que tenen gos a casa, com l'Ada Julbe, no ho havien aconseguit.

"Ho feia molt malament i quasi mai em feia cas; ho buscava a internet. I aquí ens han ensenyat tècniques que sí que funcionen."

I res és possible sense la cooperació. Aconseguir que el gos passi per un tub no seria possible sense la implicació de cada membre del grup amb una funció concreta, cosa que també és un aprenentatge.
 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut