Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

Ensenyament vol que els alumnes de Primària llegeixin un mínim de 20 llibres l'any

Millorar el nivell de lectura, la comprensió lectora i reduir el fracàs escolar entre els alumnes de Primària i Secundària. Aquest és l'objectiu del pla que ha dissenyat el govern català i que s'aplicarà des d'aquest curs fins al 2015 en 360 centres escolars. El Departament d'Ensenyament vol que els nens de Primària llegeixin com a mínim vint llibres l'any i els de Secundària trenta. Les famílies tindran un pes important en la seva posada en marxa.

Redacció Actualitzat
Al projecte hi participen escoles i instituts públics i concertats que el Departament d'Ensenyament ha triat perquè o bé no tenen bons resultats en lectura o bé, tot al contrari, perquè les seves metodologies d'ensenyament de la lectura poden servir de model per a altres centres.

Totes les escoles hi treballaran durant tres anys. Els que tenen més bons resultats hauran de sistematitzar i explicar a d'altres centres de quina manera ensenyen els alumnes a llegir o els fan tenir el gust per la lectura. Les escoles amb pitjors resultats disposaran de l'ajuda d'un assessor lingüístic que els ha de guiar en la detecció dels punts febles i dissenyar estratègies per sortir-se'n.

El pla també requereix la col·laboració de les famílies. Se'ls demana que fora dels 30 minuts que un nen de Primària hauria de dedicar a la lectura quan és a l'escola, se n'hi sumin entre 10 i 20 minuts a casa per arribar als 25 llibres a l'any. A Secundària, l'objectiu és arribar als 30 llibres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut