Barcelona

Ensenyament proposarà als mestres la possibilitat de fer hores lectives extres cobrant més

Els mestres podran fer hores extres voluntàries. El Departament d'Ensenyament ha anunciat que proposarà als professors la possibilitat de fer més hores lectives a canvi d'una retribució extra. El conseller Ernest Maragall ha dit que es tracta d'una opció voluntària en un context actual de dificultat per trobar mestres. A més, estaria limitada a quatre hores de més a primària i tres a secundària.

Actualitzat
Aquesta mesura està inclosa dins un pla de 58 milions d'euros que també preveu beques per incentivar els alumnes amb bones notes que acaben l'ESO a continuar estudis no obligatoris.

Rebuig dels treballadors

Els sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPECPC-SPS i UGT han rebutjat "contundentment" la proposta del conseller Maragall. En un comunicat conjunt, critiquen l'augment d'hores de treball amb l'argument que aquesta mesura implica una reducció de plantilles i dificulta la feina en equip dels centres.

Consideren que la mesura, que s'inclou en un programa de "més recursos per més autonomia", és una decisió "unilateral del Departament d'Educació que, una vegada més, vulnera la llei". Els representants dels mestres i professors denuncien que el govern català "fa recaure el pes de la crisi sobre els treballadors de l'ensenyament i en detriment de la qualitat de l'educació".
Anar al contingut