Barcelona

Ensenyament proposa començar el curs 2011-2012 el 7 de setembre i abolir la setmana blanca

La proposta de calendari escolar que el Departament d'Ensenyament posarà aquest dimecres sobre la taula del Consell Escolar de Catalunya preveu que el curs 2011-2012 comenci dimecres 7 de setembre i s'acabi el 22 de juny. Altres punts importants són la voluntat de tornar a considerar festiu l'endemà del dia de Reis i la desaparició de la polèmica setmana blanca.

Actualitzat
Segons el document provisional d'Ensenyament al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio, les classes d'Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional començarien aquest dia, i només els de cicles formatius de grau superior, escoles d'idiomes i formació d'adults ho farien una setmana més tard, el 14 de setembre.

El document, que ja s'ha fet arribar als membres del consell escolar i als sindicats de professors, també posa data als exàmens de recuperació. Així, els alumnes d'ESO i 1r de Batxillerat els faran el 3 i 4 de setembre, i els de cicles formatius i 2n de Batxillerat el mes de juny, just després de les avaluacions finals.

D'altra banda, la nova proposta de calendari torna a considerar festiu el 7 de gener (que el 2012 cau en dissabte) i es permet als centres escolars triar set dies de lliure disposició a raó de dos o tres per trimestre. De tota manera, si una escola o institut vol fer-ne cinc de seguits, també ho podrà fer. Així, els centres que ho desitgin podran repartir els dies de festa a l'estil de la setmana blanca, que, com ja havia anunciat reiteradament la consellera Rigau, es proposa que desaparegui.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut