Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

Ensenyament podria retirar el concerts als Maristes si es demostra que va amagar informació

La comunitat educativa del centre de Sants-les Corts es declara "consternada" pels fets i nega haver-ne tingut coneixement o sospites

RedaccióActualitzat

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha qualificat de "gravíssims" els casos d'abusos sexuals al col·legi dels Maristes de Sants-les Corts i ha promès que el departament actuarà "amb contundència" contra qui tingui responsabilitats pel que ha passat.

"Si la sentència judicial ho determina [que el col·legi no va actuar correctament] aplicarem amb contundència el règim sancionador que faci falta. [...] Està previst a la LEC i pot anar des d'una sanció fins a una retirada del concert educatiu".

Ruiz ha anunciat que es revisaran els protocols per detectar i actuar contra els abusos sexuals i altres maltractaments als centres educatius. Ruiz ha parlat per primera vegada sobre el cas dels Maristes. Ja hi ha una desena de denúncies contra quatre mestres i un monitor. De moment, però, només hi ha en marxa dues investigacions. En una intervenció a la comissió d'Ensenyament del Parlament, ha defensat que es canviïn els protocols pactats el 2006:

"Malgrat que els protocols (d'abusos a menors) estan actualitzats i actius, mentre hi hagi un sol cas d'abús sexual o un altre maltractament, és la nostra obligació revisar els procediments i introduir modificacions que ajudin a detectar-ho a temps."

La consellera ha admès que els centres concertats no estan obligats a comunicar cada cas a Ensenyament, com sí que passa amb els públics, però han de denunciar-ho a la Fiscalia.

Missatges de l'AMPA i dels professors

El claustre de professors i l'AMPA dels Maristes de Sants-les Corts han publicat un comunicat conjunt en què es declaren "consternats" per aquests fets "execrables". A més de manifestar el suport als alumnes i famílies afectats, afirmen que mai van sospitar res:

"Mai hem tingut coneixement, ni tan sols sospites, d'aquestes situacions. Molts dels nostres fills i filles són o han estat alumnes del centre".

També asseguren que mai han "realitzat cap acció d'ocultació", ni els han fet arribar "cap mena d'informació o queixa sobre aquests fets o altres". La direcció de l'escola remarca el "compromís absolut amb la protecció dels menors" del centre.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut