Barcelona

Ensenyament podria retirar el concerts als Maristes si es demostra que va amagar informació

La comunitat educativa del centre de Sants-les Corts es declara "consternada" pels fets i nega haver-ne tingut coneixement o sospites

RedaccióActualitzat

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha qualificat de "gravíssims" els casos d'abusos sexuals al col·legi dels Maristes de Sants-les Corts i ha promès que el departament actuarà "amb contundència" contra qui tingui responsabilitats pel que ha passat.

"Si la sentència judicial ho determina [que el col·legi no va actuar correctament] aplicarem amb contundència el règim sancionador que faci falta. [...] Està previst a la LEC i pot anar des d'una sanció fins a una retirada del concert educatiu".

Ruiz ha anunciat que es revisaran els protocols per detectar i actuar contra els abusos sexuals i altres maltractaments als centres educatius. Ruiz ha parlat per primera vegada sobre el cas dels Maristes. Ja hi ha una desena de denúncies contra quatre mestres i un monitor. De moment, però, només hi ha en marxa dues investigacions. En una intervenció a la comissió d'Ensenyament del Parlament, ha defensat que es canviïn els protocols pactats el 2006:

"Malgrat que els protocols (d'abusos a menors) estan actualitzats i actius, mentre hi hagi un sol cas d'abús sexual o un altre maltractament, és la nostra obligació revisar els procediments i introduir modificacions que ajudin a detectar-ho a temps."

La consellera ha admès que els centres concertats no estan obligats a comunicar cada cas a Ensenyament, com sí que passa amb els públics, però han de denunciar-ho a la Fiscalia.

Missatges de l'AMPA i dels professors

El claustre de professors i l'AMPA dels Maristes de Sants-les Corts han publicat un comunicat conjunt en què es declaren "consternats" per aquests fets "execrables". A més de manifestar el suport als alumnes i famílies afectats, afirmen que mai van sospitar res:

"Mai hem tingut coneixement, ni tan sols sospites, d'aquestes situacions. Molts dels nostres fills i filles són o han estat alumnes del centre".

També asseguren que mai han "realitzat cap acció d'ocultació", ni els han fet arribar "cap mena d'informació o queixa sobre aquests fets o altres". La direcció de l'escola remarca el "compromís absolut amb la protecció dels menors" del centre.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut