La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va presentar dimecres els comptes del seu departament
La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va presentar dimecres els comptes del seu departament
Barcelona

Ensenyament i renda garantida centren les negociacions dels pressupostos

Fonts del govern de la Generalitat consideren que hi ha marge per arribar a nous acords en tots dos àmbits, però veuen més complicat acostar posicions pel que fa a la fiscalitat de les rendes altes

Actualitzat

El govern insisteix que no augmentarà els impostos a les rendes més altes, tal com li reclama la CUP en la negociació dels pressupostos. En canvi, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, sí que veu marge per arribar a un acord en la partida d'Ensenyament i en la de la renda garantida de ciutadania. 

Des de Junts pel Sí reiteren que no faran cap reforma a l'alça dels impostos perquè consideren que ara la pressió fiscal ja és prou alta i que no és el moment de gravar-la més. Asseguren que guanyar el referèndum per la independència serà la millor garantia de tenir plena capacitat fiscal.    

En canvi, veuen més possibilitats d'entesa en altres partides, com ara la d'Ensenyament. Precisament, la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha comparegut aquest dimecres al matí al Parlament per explicar els pressupostos del departament, que preveuen millores laborals per al professorat i la incorporació el curs vinent de 2.000 mestres més. La CUP, però, en demana 6.000.

Els cupaires també reclamen que s'hi destinin 150 milions més dels que hi ha previstos ara mateix en els pressupostos, que són 4.770 milions d'euros. El govern assegura que veu marge per arribar-hi, però també avisa que, si finalment és així, serà la mateixa consellera d'Ensenyament qui decidirà a què es destinen aquests diners.

De fet, Ensenyament i Renda Garantida de Ciutadania acaparen el protagonisme en les negociacions pressupostàries.

Paral·lelament, ahir dimecres, la CUP va facilitar la tramitació dels pressupostos a la comissió d'Interior rebutjant les esmenes a la totalitat dels grups de C's, PSC, CSQP i PPC. Tanmateix, la diputada Mireia Vehí va remarcar que els "sobren les raons" per esmenar els comptes.

Anar al contingut