Tarragona

Ensenyament ha d'indemnitzar la família d'un alumne del Vendrell que va patir bullying

El jutge considera que el centre no va prendre prou mesures per frenar la situació d'assetjament escolar

RedaccióActualitzat

El Departament d'Ensenyament haurà d'indemnitzar la família d'un nen del Vendrell, al Baix Penedès, que va patir assetjament escolar durant cinc anys. Un jutge de Tarragona conclou que el centre no va respondre a les constants alertes de la mare del menor i no va aplicar prou mesures.

La sentència recull que no hi ha dubte de la relació causa-efecte de la falta d'actuació del centre i les lesions traumàtiques del nen. L'alumne, de Coma-ruga, va ser víctima d'assetjament escolar per part dels companys de classe, entre els anys 2009 i 2014, de P-4 a tercer de Primària. Durant aquests anys, els pares asseguren que el nen va rebre insults, empentes, amenaces i coaccions. 

Aquesta dinàmica, recull la sentència, es va mantenir sota la tolerància de la direcció de l'escola, que no va adoptar cap mesura, tot i els advertiments dels pares del nen. El jutge, a més, retreu que la direcció no cités els pares dels nens involucrats en els fets ni fes intervenir el psicòleg de l'escola.

El 2013, la família ja havia denunciat l'assetjament a través d'una reclamació de responsabilitat patrimonial contra el Departament d'Ensenyament, però va ser desestimada per silenci administratiu. Per això, els pares van portar el cas al jutjat contenciós. Ara, la Generalitat haurà d'indemnitzar-los amb 3,820 euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut