Barcelona

Ensenyament estudia ampliar les hores lectives dels mestres i fer més assignatures el curs que ve

Els mestres i professors podrien haver de fer més hores de classe a partir del curs que ve. Segons el sindicat Comissions Obreres, el departament estudia aquesta possibilitat després de tenir la previsió que s'incorporin a les aules uns 18.000 alumnes més. Els mestres, però, ja fan aquest curs una hora lectiva més, tant a primària com a secundària.

RedaccióActualitzat
Segons Comissions, els professors també es veurien obligats, en el context de retallades, a fer classes d'altres assignatures que no són de la seva especialitat.

El Departament d'Ensenyament ha fet públic, per la seva banda, que ha fet una proposta de revisió del sistema de reconeixement d'estadis docents que preveu que per accedir al primer d'aquests s'hagi de tenir nou anys de carrera professional i no sis com fins ara. Això afectaria 5.890 professors el 2012.

D'altra banda, la proposta també preveu modificar els criteris per assolir aquests estadis que implicaria augmentar el nivell necessari de coneixement de català, passant del C al C2 del marc europeu, i tenir també el nivell B2 d'anglès. També els afectaria els resultats del centre, de manera que la millora dels resultats dels seus alumnes permetria al docent aconseguir més crèdits. CCOO i USTEC·STES també han rebutjat la proposta.
Anar al contingut