La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.
Barcelona

Ensenyament eliminarà la setmana blanca d'aquest curs a les escoles que ho vulguin

La setmana blanca desapareixerà, i la nova consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha explicat que s'intentarà poder aplicar aquesta proposta al curs actual. Rigau creu que el més important és no crear confusió als centres que ja tinguin la setmana programada, i per això ha mostrat el seu interès a adaptar-se a les necessitats segons el centre escolar. Els principals reptes de la nova conselleria són el fracàs escolar, els recursos i el compromís familiar.

Actualitzat
La setmana blanca escolar desapareixerà definitivament el curs que ve, però la nova consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha reconegut en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" que la millor opció per l'actual curs escolar és optar per una opció mixta i no eliminar-la completament sense consultar-ho als centres educatius.

Rigau ha mostrat el seu interès a facilitar l'opció d'eliminar la setmana blanca als centres "que es puguin beneficiar amb aquesta proposta", però no volen "crear confusió ni complicar la situació als centres que ja tenen programada, acordada i decidida alguna alternativa per aquests dies".

Per aquest curs, segons la mesura projectada pel passat executiu, la setmana blanca està programada perquè els centres puguin escollir que les vacances siguin l'última setmana de febrer o la primera de març. Rigau també ha reiterat que la seva conselleria l'eliminarà a partir del curs que ve.

Els reptes d'Ensenyament per als pròxims anys són lluitar contra el fracàs escolar, optimitzar els recursos i aconseguir el compromís de les famílies en l'educació dels fills.
Anar al contingut