Menjador escolar
Durant l'estat d'alarma les beques s'han fet arribar a través de targetes moneder

Ensenyament atura el decret de menjadors escolars fortament contestat per les AMPA

Actualitzat
TEMA:
Educació

El Departament d'Educació ha parat el polèmic decret de menjadors que deixava fora de la gestió les AMPA perquè el servei passava a adjudicar-se per concurs públic.

Ara, segons la conselleria, es treballa en la possibilitat de fer una llei nova o modificar-ne una que ja hi havia. Així es podrà oferir la seguretat jurídica que amb el decret no existia, i garantir que les associacions de famílies, de cara al curs que ve, podran gestionar els menjadors escolars sense anar contra cap llei.

El conseller d'Educació ho ha exposat aquest migdia als representants de la coordinadora SOS Menjadors, que celebra el canvi de discurs del departament.


Oposició contra el decret

El decret que s'estava preparant havia generat una forta oposició des de diferents sectors de la comunitat educativa. Sobretot perquè deixava fora de la gestió dels menjadors escolars les associacions de famílies.

Amb aquest canvi legislatiu que es vol fer ara les AMPA i les AFA podran continuar gestionant legalment els menjadors, ja sigui directament o indirectament a través d'una empresa.

Això, mentre no es creï una llei integral que reguli el temps de migdia, que el Departament d'Educació també confirma que té la voluntat de tirar endavant per tal que s'implementi el 2020.


Consens per al temps del migdia

A través d'un procés participatiu es vol aconseguir el màxim consens de la comunitat educativa a l'hora d'elaborar aquest marc regulador del temps de migdia, que suposa una tercera part de l'horari lectiu.

SOS Menjadors valora positivament la voluntat de diàleg que ha ofert el conseller en la reunió d'aquest dilluns però asseguren que no abaixaran la guàrdia. De fet, mantenen el calendari de mobilitzacions per a aquest dimecres a les escoles i per al dia 19 de gener davant del Parlament.

Amb el decret de menjadors que estava preparant el Departament d'Educació, les AMPA ja no podien fer-se càrrec del servei, perquè havia d'adjudicar-se a través d'un concurs públic. Els hi obligava la nova llei de contractació pública. Això va generar una gran polèmica. Les famílies temien que afavoriria les grans empreses i faria baixar la qualitat del servei.

Actualment un terç dels menjadors escolars els gestionen les AMPA: algunes directament (una seixantena) i la gran majoria a través d'una empresa que han triat.

ARXIVAT A:
Educació Alimentació
Anar al contingut