El músic Enrique Bunbury en una actuació (Europa Press/José Luis Ortin)

Enrique Bunbury abandona els escenaris en plena gira pels Estats Units

Els problemes a la gola li han fet avançar la retirada que tenia prevista després d'aquesta última gira, que després continuava a Espanya

RedaccióActualitzat

El cantant i compositor Enrique Bunbury ha anunciat que es retira "amb tot el dolor del món" pels seus "problemes amb la gola i la respiració".

El músic saragossà acabava de començar una última gira amb concerts als Estats Units i a Espanya, anomenada "El último tour". Al febrer, ja va dir que deixaria els escenaris després d'aquesta gira, però ho ha hagut d'avançar.

"El que pensava que estaria controlat està totalment fora de les meves mans i desitjos", ha dit el cantant des de Chicago en un comunicat que ha fet públic al seu compte de Twitter.

Havia actuat a Nova York i Atlanta, dos concerts que ha qualificat de "fabulosos, tant per part del públic com per part nostra", però ja no s'hi ha vist amb cor. S'ha trobat que la veu no li respon.


El dia 15 de setembre tenia programat un concert a Barcelona. L'últim concert estava previst a València el 24 de setembre.

L'exlíder de la banda de rock Héroes del Silencio també informa que es podran recuperar els diners de les entrades al mateix lloc on es van comprar. "Espero la vostra comprensió en aquest moment tan dolorós per a mi i per a tot l'equip", diu Bunbury.

Bunbury, de 54 anys, va començar d'adolescent a cantar i a tocar la guitarra, la bateria i el baix en grups no professionals fins que la seva vida va fer un gir quan, al costat del guitarrista Juan Valdivia, va formar Héroes del Silencio, l'any 1985. Després de l'últim disc, publicat el 1998, va posar fi a la banda, formada també per Pedro Andreu i Joaquín Cardiel.

Després va continuar la carrera en solitari amb més d'una desena de discos d'estudi, a més de treballs en directe i recopilatoris.

Fa tres mesos, quan va anunciar els seus problemes de salut, va dir que, entre els seus pròxims objectius, hi havia "seguir component cançons, gravar discos, pintar i escriure llibres de poesia".

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut