Els ducs de Sussex, Enric i Meghan, i la mare de la duquessa (Reuters)

Enric i Meghan denuncien una persecució "gairebé catastròfica" de paparazzis amb cotxe

L'incident es va produir a Nova York, després d'una entrega de premis a la qual van assistir els ducs de Sussex

RedaccióActualitzat

El príncep Enric, la seva parella Meghan i la mare d'ella han estat involucrats en una persecució de cotxe "gairebé catastròfica" amb els paparazzis. Així ho ha explicat un portaveu del príncep aquest dimecres.

En un comunicat, el portaveu ha dit que tots dos havien assistit a una cerimònia d'entrega de premis que es feia a Nova York. L'organitzava la Ms. Foundation for Women i Meghan de Sussex va recollir-hi un guardó.

Després de la gala, la parella i la mare de la duquessa, Doria Ragland, van pujar en un taxi i llavors hauria començat l'episodi que denuncien.

"Va ser una persecució implacable que va durar més de dues hores. Hi va haver molts moments en què van estar a punt de xocar amb altres conductors de la carretera, vianants i amb dos oficials del departament de policia de Nova York."


Un incident sense ferits

La policia de Nova York ha emès un comunicat en què explica que, en tot cas, no hi ha hagut ferits

L'alcalde de la ciutat, Eric Adams, ha afirmat que l'incident va ser "irresponsable i imprudent en una ciutat tan densament poblada." 

Segons Adams, li falta informació més detallada dels fets, però remarca: "Em sembla difícil de creure que la persecució hagi durat dues hores, però fins i tot si va durar deu minuts és extremadament perillós."

No s'han fet públiques imatges que confirmin els fets. A les xarxes socials, sí que s'han compartit diversos vídeos del moment de l'arribada dels ducs a la gala:


El príncep Enric fa molt de temps que es queixa d'intromissions de la premsa. Ha culpat els paparazzis de la mort de la seva mare, la princesa Diana, aviat farà 26 anys. Lady Di va morir el 1997, quan la limusina amb què viatjava fugia dels fotògrafs que la perseguien a París i va tenir un accident de trànsit.

Els ducs de Sussex van renunciar als rols reials el 2020 i se'n van anar a viure als Estats Units. Un dels motius que van esgrimir va ser l'intens assetjament mediàtic a què se sentien exposats.

Ambdós van explicar en una sèrie de Netflix la seva versió dels fets, cosa que va afegir molta tensió dins la família reial britànica.

Enric està immers en diversos processos judicials a Londres, en què acusa els mitjans de fer servir mètodes il·legals contra ell i la seva família. També vol anul·lar la decisió del govern britànic de retirar-li la protecció policial especialitzada quan viatja al Regne Unit.

A la coronació del rei Carles III d'Anglaterra, només hi va assistir Enric. Van decidir que Meghan es quedava a Califòrnia, als Estats Units, amb els seus fills, el príncep Archie i la princesa Lilibet.

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsMonarquiaRegne Unit
Anar al contingut