Congrés dels Diputats (EFE)
El Congrés dels Diputats, en una imatge d'arxiu (EFE)

Enquesta CIS: el PSOE puja i Podem baixa en plena negociació per la investidura

RedaccióActualitzat

A 11 dies de la data límit per investir president del govern espanyol, el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) publica una nova enquesta. L'estudi del CIS referma la posició majoritària del PSOE, que continuaria a l'alça, mentre que Unides Podem baixa i obtindria la meitat del suport que va rebre a les eleccions del 28 d'abril.

Segons l'enquesta, el PSOE té una intenció de vot del 29,7%, un punt per sobre del 28,7% del 28A. Unides Podem té un 8% -comptant el suport d'En Comú Podem -, molt per sota del 14,3% d'electors que el van votar a les últimes eleccions generals.

El PP, Ciutadans i Vox també recularien respecte a les últimes eleccions, segons l'enquesta del CIS. Entre els tres partits sumarien un 22% dels vots. El 28A van sumar un 41%. El PP obté un 11,6% a l'enquesta; Ciutadans, un 7,4%; i Vox, un 3,3%.


Més desconfiança i avorriment 

En l'enquesta hi ha un 10% d'indecisos i un altre 10% que assegura que no anirà a votar.

De fet, quan es pregunta als enquestats sobre quin sentiment els desperta la política, un 34,2% diu que desconfiança. També hi ha un 15,8% que assegura que l'avorreix i un 13,3% que mostra indiferència.

L'enquesta es va fer entre el 17 de juny i el 16 de juliol, després de les eleccions municipals, europees i en algunes autonomies, i abans de la investidura fallida de Pedro Sánchez.

ARXIVAT A:
InvestiduraPSOEUnides Podem
Anar al contingut