La màscara d'or de Tutankamon abans de patir danys en la neteja.
La màscara d'or de Tutankamon abans de patir danys en la neteja.
El Caire

Enganxen amb cola de contacte la màscara d'or de Tutankamon

Les autoritats egípcies investiguen possibles danys a la màscara d'or de Tutankamon, que es conserva al Museu Egipci del Caire

RedaccióActualitzat

Les autoritats egípcies investiguen si ha patit danys la màscara mortuòria d'or del faraó Tutankamon, que es conserva al Museu Egipci del Caire, després que els conservadors la van sotmetre a l'habitual procés de neteja.

Segons han publicat alguns mitjans egipcis, la prominent peça de la barba del faraó s'havia separat de la resta de la figura mentre es netejava. Després, els mateixos conservadors s'haurien afanyat a amagar l'accident i haurien enganxat la barba amb cola de contacte industrial.

Però el nyap encara s'hauria complicat en assecar-se la resina i quedar un espai massa visible entre la cara i la barba de la màscara. A més, en un intent de dissimular-ho, un operari hauria rascat les restes de cola amb una espàtula, amb la mala sort de provocar rascades al rostre d'or del faraó.

La denúncia hauria sorgit de dins del mateix mseu, i ràpidament s'ha estès per les xarxes socials, on fins i tot es pot veure alguna fotografia dels danys que ha patit aquest objecte icònic de la cultura dels faraons.

 


 

El director del museu Egipci, Mahmoud el-Halwagi, ha negat les acusacions i diu que la màscara del faraó es troba en perfectes condicions de conservació. Segons El-Halwagi, la màscara es conserva igual que quan es va descobrir l'any 1922 dins la tomba de Tutankamon.

La notícia ha sacsejat el món de l'egiptologia, perquè evidencia les qüestionables condicions de conservació del Museu del Caire. Un museu que atresora peces d'incalculable valor patrimonial.

Anar al contingut