Un membre de la guàrdia tunisiana parla amb un ciutadà. (Foto: Reuters)
L'amnistia també inclourà els islamistes. (Foto: Reuters)
Tunis

Enfrontaments a Tunis després de la detenció de l'excap de seguretat

Els responsables de la transició política a Tunísia han detingut diversos membres de la guàrdia personal de Ben Ali com a instigadors dels saquejos. El primer arrestat ha estat l'excap de seguretat de l'expresident, Ali Seriati. Encara hi ha incidents i trets aïllats, tot i el toc de queda. Això ha causat diversos enfrontaments.

Actualitzat
L'excap de seguretat de l'expresident Ben Ali, Ali Seriati, serà processat en les pròximes hores per instigar, suposadament, els pillatges i els actes de violència que han desestabilitzat el país des de la fugida de Ben Ali. Això ha causat diversos enfrontaments a Tunis. L'exèrcit ha reforçat la seva presència a la capital per frenar el caos. Tot apunta que els saquejos i disturbis són obra de les milícies del règim per desestabilitzar el país.

El nou govern també ha efectuat altres detencions entre els serveis de seguretat de l'anterior règim, a qui els ciutadans també acusen de perpetrar pillatges en cases i comerços. Per això, s'han hagut d'improvisar patrulles de civils armades. Als cossos policials lleials a Ben Ali també se'ls atribueixen tirotejos aleatoris contra els vianants. Els habitants de Tunis estan espantats, perquè també s'ha escampat la sospita que l'aigua de les aixetes està enverinada i per això no queda aigua embotellada a la ciutat. A més, des de fa quatre dies, les botigues estan tancades i comença a faltar el menjar.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut