Enfilar-se a un arbre buscant cobertura, l'odissea d'un noi rus per fer classe online
L'Alexei, enfilat a la capçada de l'arbre per tenir cobertura i seguir les classes

Enfilar-se a un arbre buscant cobertura, l'odissea d'un noi rus per fer classe online

Viu un poble de Sibèria que només té cobertura 2G i ha denunciat el seu cas gravant-se des del capdamunt d'un bedoll

RedaccióActualitzat

Milions d'estudiants arreu del món han hagut d'adaptar-se a les classes de distància a causa de la Covid-19. I entre els que s'han trobat amb dificultats, hi ha el cas de l'Alexei, un estudiant d'Enginyeria que viu en un petit poble de Sibèria i que, per poder tenir cobertura, s'ha d'enfilar a un arbre de 8 metres.

Al seu poble, Stankevichi, de només una seixantena d'habitants i a 2.200 quilòmetres de Moscou, només hi ha cobertura 2G.
 


Per poder-se descarregar el material, aquest noi, de 21 anys, s'ha d'endinsar uns 300 metres en el bosc i escalar per un bedoll fins a trobar el senyal desitjat. Des d'allà es connecta amb el seu tutor per videotrucada i es pot descarregar el material per a un curs que, aquest any, serà tot online.

A més del fred, que a vegades arriba a 10 sota zero, hi ha el risc de caiguda.

Enfilar-se a un arbre buscant cobertura, l'odissea d'un noi rus per fer classe online
El poble un viu l'Alexei és a Sibèria i no té cobertura 3G (Reuters/Alexei Malgavko)


L'Alexei va enviar una queixa a les autoritats de la regió d'Omsk. Primer, li van dir que anés a l'autovia més propera, on acostuma a haver-hi connexió. Després, li van recomanar que comprés un amplificador de senyal. Veient les respostes, va decidir gravar-se dalt de l'arbre i penjar-ho a TikTok. Més de 2 milions de persones ja han vist el vídeo.

 

@omskiy.kolhoznik

А Вы перешли на дистант? Есть проблемы? #деревня #дистанционноеобучение #называевск #омскаяобласть #омск

♬ оригинальный звук - Лёха из деревни

 

 

@omskiy.kolhoznik

Так всё-таки почему в Москве 5G, а у нас 2G...? Это нормально? #омскаяобласть #деревня #станкевичи #дистанционноеобучение #omskiy_kolhoznik

♬ оригинальный звук - Максим Маркарян

 

Davant la repercussió mediàtica del cas, el governador de la regió li ha promès que aviat el seu poble tindrà cobertura 3G.

L'Alexei denuncia que, encara que el seu cas quedi resolt, hi ha molts altres estudiants que zones rurals que continuaran tenint problemes de connexió i no podran seguir les classes.

ARXIVAT A:
RússiaViral Educació Coronavirus
Anar al contingut