EnFemme, un espai de llibertat per a "cross-dressers" i dones trans a Barcelona

Homes que es vesteixen de dones es troben en un local per expressar-se tal i com se senten

Actualitzat

Hi ha homes que senten la necessitat de vestir-se de dona de tant en tant per expressar la seva feminitat. És el que es coneix com a "cross-dressing". Un club a Barcelona, gairebé únic al món, els permet fer-ho amb intimitat i seguretat, i compartir experiències.

És EnFemme, i cada dijous a la tarda s'hi troben homes que es maquillen i es vesteixen de dones. Aquí una maquilladora les ajuda a transformar-se i cada una té el seu armari, on guarda la roba de dona.

"Si t'agrada vestir-te de dona, aquí pots venir sense haver de passar por ni vergonya, perquè la gent que trobaràs és com tu."

 

"És un espai de llibertat on compartir els gustos, les inquietuds de cada una de nosaltres. Bàsicament, jo diria que EnFemme el formen les persones, no un armari ni la roba."

 

Algunes que comencen a anar a EnFemme acaben fent la transició i viuen com a dones trans. És el cas de la Judith:

"Ser home en realitat no era per a mi. Sí, estava bé, però hi havia una cosa més enllà. Hi havia una feminitat a dintre meu que s'havia d'expressar d'alguna manera."

Però moltes altres continuen com a homes i de tant en tant fan "cross-dressing", és a dir, es vesteixen amb roba femenina.

"Moltes diuen: 'jo continuo sent una persona cross-dresser o continuo sent una persona travesti i, per tant, m'expressaré a temps parcial'."

 

El petit secret d'EnFemme es revela en un documental que aquest mes es projecta en una vintena de ciutats de Catalunya. Alba Barbé l'ha dirigit amb aquest l'objectiu:

"Volia desmuntar, desmembrar aquest secret fins on elles es volguessin expressar, perquè considero que hi ha una urgència política a la qual cal fer front, que és que hi ha una homofòbia i una transfòbia molt grans que continuen generant patiment."

També la Carme va patir quan va descobrir que el seu marit era "cross-dresser":

"Cada cop que entrava a casa em trobava una tieta."

Però ja han passat vuit anys i continuen juntes, comparteixen la roba i s'estimen com mai. Són dues de les protagonistes del documental.

 

 

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut