Pla general de les obres que està executant Endesa per reparar els danys del Gloria al pantà de Susqueda. Foto publicada el 16 de setembre del 2020 …
Pla general de les obres que està executant Endesa per reparar els danys del Gloria al pantà de Susqueda. Foto publicada el 16 de setembre del 2020 (horitzontal)

Endesa repara els danys causats pel Gloria a la carretera del pantà de Susqueda

Actualitzat

ACN Susqueda.-Endesa, a través de la seva divisió d'energies renovables Enel Green Power, ha començat recentment els treballs de reposició del vial d'accés a la presa de Susqueda (Selva) i a la presa de Pasteral I, malmès pel temporal Gloria del passat mes de gener. Els treballs tenen un pressupost de gairebé 440.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, i es faran en dues fases. La primera, que va començar el mes passat, consisteix a refer el mur de protecció que es va emportar el riu Ter i a farcir de material l'esvoranc. Aquests treballs és previst que finalitzin la primera setmana d'octubre.

La segona fase, que començarà a continuació, consistirà a adequar el vial ja existent i instal·lar la senyalització definitiva, amb l'objectiu que tot quedi enllestit abans que acabi l'any. La riuada va malmetre 240 metres longitudinals de carretera i, des de l'esllavissada, Endesa ja va habilitar, de manera provisional i amb totes les mesures de seguretat, els senyals de trànsit pertinents perquè la carretera fos transitable fins que es pogués fer la reconstrucció definitiva. Una via privada amb la voluntat de ser cedidaEl vial entre el El Pasteral i la presa de Susqueda és una via privada, de la qual n'és titular Endesa Generació, i permet l'accés a les instal·lacions de Pasteral I y Susqueda. El vial està obert al públic perquè el concessionari dels aprofitaments hidroelèctrics està obligat a facilitar el pas als municipis que ja existien abans de la construcció dels dos salts. Els municipis que requereixen l'ús d'aquest vial són Susqueda, Osor, Sant Martí Sacalm, El Pasteral i Amer.A més d'aquestes poblacions, el vial també l'utilitzen empreses instal·lades entre El Pasteral i Susqueda després de la construcció dels aprofitaments, com la Cantera Àrids Ribas, la Cantera Àrids i Porfids, Hipra, i la Fundació Font Picant d'Osor. Igualment, la carretera també absorbeix l'afluència de turistes que visiten la comarca de la Selva i els entorns naturals dels embassaments.Segons informa Endesa Generació en un comunicat, estan en contacte amb diferents administracions amb la voluntat que el Consell Comarcal de la Selva i el Consorci del Ter puguin desenvolupar, amb l'ajuda de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), un Pla d'usos del Ter, de manera que, en un futur, aquesta via es pugui cedir a la Diputació de Girona.

Anar al contingut