L'incendi va arrasar 5.000 hectàrees
L'incendi va arrasar 5.000 hectàrees
Lleida

Endesa pagarà 4 milions als afectats pel foc del 2009 a les comarques de Lleida

El dia abans del judici, les parts han arribat a un acord després que Endesa ha admès que el mal estat d'una línia de baixa tensió va ser la causa d'aquest incendi que va arrasar 5.000 hectàrees de l'Urgell, la Noguera i la Segarra

RedaccióActualitzat

Endesa pagarà més de quatre milions d'euros als afectats per l'incendi de l'estiu del 2009, que va arrasar 5.000 hectàrees de l'Urgell, la Noguera i la Segarra. Les diferents parts han arribat a un acord pel qual la companyia accepta també una condemna de dos mesos de presó per a tres directius, que rebaixa els més de quatre anys reclamats pels acusats. En l'incendi va morir un veí de Guissona.

L'acord arriba tot just abans de la celebració del judici, que està fixat per demà als jutjats de Lleida. Al banc dels acusats seuran els directius acusats d'Endesa, que accepten la condemna de dos mesos de presó i una multa d'uns 3.000 euros. Hi ha una seixantena d'afectats, entre ajuntaments i particulars, de vuit municipis.

L'advocat que els representa, Manel Busquets, es mostra satisfet perquè finalment Endesa reconeix que el mal estat de conservació d'una línia va originar l'incendi: "S'ha arribat a un acord de conformitat en l'assumpció de responsabilitats i en la pena amb els advocats dels tres directius d'Endesa. O sigui que, finalment, s'ha reconegut la responsabilitat directa en la causa d'aquest incendi. Va ser el mal estat d'una línia de baixa tensió."

L'incendi, que es va declarar a Agramunt, va cremar una àmplia zona d'especial protecció per als ocells. Inicialment, la fiscalia demanava un any de presó i els afectats més de quatre. L'acord es ratificarà aquest dijous al jutjat penal número dos de Lleida.

Anar al contingut