Barcelona

Endesa nega que faci servir materials en desús a la xarxa elèctrica catalana

Endesa ha negat "categòricament i sense pal·liatius" que faci servir materials obsolets a la xarxa elèctrica de Catalunya, tal com ha afirmat el secretari general d'Interior, Joan Boada. En un comunicat, la companyia ha assegurat que és "completament fals" que no es faci manteniment de les línies de mitjana i baixa tensió i assegura que la xarxa fa servir "els últims avenços tecnològics" i està "permanentment controlada" per les administracions competents, entre les quals hi ha la Generalitat. Precisament, el conseller d'Economia, Antoni Castells, ha defensat la tasca d'inspecció que fa el seu Departament, del qual depèn Energia. Boada ha posat en dubte que s'hagin fet les revisions necessàries.

Actualitzat
En una visita a Salt, el secretari general d'Interior, Joan Boada, ha afirmat que tècnics que van reparar la xarxa després del temporal de neu li van comentar que a Catalunya van veure material "que feia temps que no s'utilitzava a la resta de l'Estat, cosa que demostra que l'empresa no feia, des del nostre punt de vista, les inversions necessàries per tal que la baixa i mitjana tensió estiguessin en les millors condicions possibles".

Boada ha posat en dubte que s'hagin fet les inspeccions que pertoquen al Departament d'Economia, del qual depèn Energia. "Veurem si aquestes inspeccions s'han anat fent i, si s'han fet, es tindran en compte en l'expedient informatiu" a les elèctriques, ha afirmat.

Tant Endesa com el conseller d'Economia, Antoni Castells, li han contestat. L'elèctrica amb un comunicat en què ha desmentit amb contundència l'afirmació i ha remarcat que fa servir "els últims materials del mercat" per construir les instal·lacions, tant a Catalunya com a resta d'autonomies on té clients. I ha afegit que està "permanentment controlada, inspeccionada i auditada".

El conseller Castells li ha replicat també amb contundència, demanant-li que no parli sense fonament: "L'administració no pot parlar debades, fer bullir l'olla... quan parla, ha de ser fent d'administració. I nosaltres, aquest Departament i el seu director general, el mateix dia de la nevada vam prendre una decisió que va ser obrir un expedient informatiu. I quan el tingui diré el que hagi de dir."

El temporal de neu del 8 de març va tombar 33 torres elèctriques i va deixar fora de servei catorze línies i més de mitja dotzena de subestacions, cosa que va deixar inicialment sense llum més de 200.000 abonats, la immensa majoria de les comarques de Girona.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut