Islamabad

Enderrocats la majoria dels murs de la Mesquita Vermella després de cinc dies de setge

Augmenta la tensió al Pakistan en la crisi de la Mesquita Vermella d'Islamabad, on des de dimarts passat s'atrinxeren dotzenes d'islamistes radicals que es mantenen dintre l'edifici, on també hi ha nens. Un coronel de l'exèrcit ha mort en els enfrontaments entre els atrinxerats i l'exèrcit. Durant la nit, s'han produït fortes explosions i algunes fonts diuen que els soldats han pogut enderrocar la majoria dels murs del voltant de la mesquita.

Actualitzat

Les forces de seguretat pakistaneses han aconseguit enderrocar pràcticament tots els murs del complex que alberga la Mesquita Vermella d'Islamabad, on s'atrinxeren dotzenes d'islamistes radicals que es neguen a rendir-se.

Durant la nit, s'han sentit fins a set fortes explosions al voltant de la mesquita, segons la cadena de televisió Geo TV.

Un coronel pakistanès mor en els tirotejos

Els atrinxerats han disparat foc d'armament pesant, fet que ha desfermat un intens tiroteig. En el foc creuat ha resultat mort un coronel de l'exèrcit pakistanès, segons ha confirmat un portaveu de l'exèrcit.

Aquesta última víctima s'afegeix al balanç oficial de dinou víctimes mortals en sis dies d'enfrontaments. El cap dels islamistes, Abdul Rashid Ghazi, ha afirmat, però, que 305 estudiants han mort en els atacs.

A dins del recinte de la mesquita resisteixen un centenars d'estudiants -molts dels quals són nens- de les escoles alcoràniques que, segons el govern, són ostatges d'un grup d'entre 50 i 80 radicals armats.

La Mesquita Vermella és una institució pública costejada per l'Estat on moltes famílies de les zones tribals envien els seus fills a estudiar.

Les forces de seguretat van detenir dissabte mig centenar d'estudiants.

Trencament de les negociacions

El trencament de la via de les negociacions anunciat a última hora de dissabte pel president pakistanès, Pervez Musharraf, ho ha confirmat el fet que les forces de seguretat que envolten el temple han impedit l'accés d'una delegació de parlamentaris islàmics que hi anaven en missió negociadora.

El principal líder de la mesquita, Abdul Aziz, va ser arrestat dimecres passat quan sortia camuflat sota un burca, però el seu germà, Rashid Ghazi, s'ha negat a rendir-se.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut