Sergi Sabrià, aquest dilluns després de l'executiva d'ERC
Sergi Sabrià, aquest dilluns després de l'executiva d'ERC
Barcelona

Sabrià (ERC): "Trobarem la manera de participar el 21D, presentant-nos-hi o no"

Les cúpules d'ERC i el PDeCAT s'han reunit per afrontar la dissolució del govern de la Generalitat per part del govern espanyol en aplicació de l'article 155

RedaccióActualitzat

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha dit aquest dilluns que el seu partit no accepta l'aplicació de l'article 155 sobre la Generalitat. Sabrià, que ha comparegut després de la reunió de l'executiva del seu partit, ha assegurat que les institucions catalanes "han estat ocupades il·legalment" i ha fet una crida a defensar-les, però ha admès que no tenen la "capacitat per imposar-les":

"Entre la raó i la força avui la nostra república no té tota la capacitat d'imposar-se que voldríem, però malgrat això volem defensar-la. I per això necessitarem a tothom. Junts hem arribat fins aquí, ho hem fet amb la força de la gent i ho hem de continuar fent així, en pau, cívicament, a la catalana."

Sabrià ha qualificat d'"il·legítimes" i de "trampa" les eleccions autonòmiques convocades pel govern de Mariano Rajoy pel 21 de desembre, però ha dit que trobaran la manera de participar-hi:

"Ens han posat al davant un parany en forma d'eleccions, una trampa que cal afrontar, unes eleccions il·legítimes convocades per un Rajoy que no té la capacitat legal per convocar-les. I malgrat tot als catalans les urnes no ens fan por. L'Estat vol jugar en un terreny que és el nostre, i trobarem la manera de fer-ho. Nosaltres no agredim mai les urnes, com van fer ells, les defensem. Per tant, el 21 de desembre trobarem la manera de participar-hi, presentant-nos-hi o no."

 Sabrià ha assegurat que ERC vol que aquestes eleccions siguin "una oportunitat més per consolidar la república" i que, d'aquest tipus d'oportunitats, no en poden "desaprofitar cap."

Les executives han de prendre decisions

Aquest dilluns, 30 d'octubre, és el dia que s'ha de definir què passa finalment amb el govern de la Generalitat, que divendres el govern de Mariano Rajoy va ordenar destituir en aplicació de l'article 155 de la Constitució. I l'estratègia a seguir pel govern i pels consellers la marcaran les executives dels dos partits que componen Junts pel Sí, el PDeCAT (Partit Demòcrata Europeu Català) i ERC (Esquerra Republicana de Catalunya).

L'executiva del PDeCAT ha començat la sessió poc abans de dos quarts de dotze amb una absència notable:

 

 

Més o menys a la mateixa hora arribava a la seu d'ERC el president d'aquest partit, Oriol Junqueras, i poc després començava la reunió de l'executiva permanent.

 

 

També ha assistit a aquesta executiva la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

 


Alguns dels participants en les dues executives són diputats i senadors d'aquests dos partits al Congrés i al Senat. Això els ha impedit anar a algunes reunions de comissions.

És el cas de Gabriel Rufián i Ferran Bel, diputats d'ERC i el PDeCAT, respectivament, i també de Robert Masih, senador del PDeCAT, que no han anat a la comissió mixta per a les relacions amb el Tribunal de Comptes.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut