El sacerdot protestant de nacionalitat nord-americana Andrew Brunson (Reuters)
El sacerdot protestant de nacionalitat nord-americana Andrew Brunson (Reuters)
Turquia

En llibertat Brunson, el clergue protagonista del conflicte entre els EUA i Turquia

Turquia ha deixat en llibertat el sacerdot de nacionalitat nord-americana després d'haver passat dos anys en presó preventiva

Actualitzat

La justícia turca ha deixat en llibertat el sacerdot protestant de nacionalitat nord-americana Andrew Brunson, condemnat a Turquia a 3 anys de presó i després d'haver-ne passat dos en presó preventiva. El clergue s'havia convertit en un assumpte prioritari pel president dels Estats Units, Donald Trump, i el motiu principal de l'escalada de tensions diplomàtiques amb el govern turc de Recep Tayyip Erdogan.

Andrew Brunson va ser detingut fa dos anys, acusat d'espiar per als independentistes kurds i de tenir vincles terroristes. El juliol va passar a règim d'arrest domiciliari per motius de salut i, finalment, un tribunal de la província d'Esmirna l'ha condemnat avui a 3 anys de presó, però ha dit que no ha de passar més temps detingut i li ha donat permís per sortir del país.

L'alliberament del pastor evangèlic s'interpreta com una maniobra per destensar les relacions entre els Estats Units i Turquia, arran del conflicte de la guerra de Síria.

Els Estats Units havien imposat sancions a dos ministres responsables de la seva detenció i va duplicar els aranzels a l'acer i alumini de Turquia, moviments de pressió que van accelerar la devaluació de la lira turca.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut