Ursula Haverbeck (EFE)
Ursula Haverbeck (EFE)

En llibertat Ursula Haverbeck, "l'àvia nazi" empresonada dos anys per negar l'Holocaust

Ursula Haverbeck va estar casada amb un alt càrrec del partit d'Adolf Hitler

RedaccióActualitzat

Surt al carrer la icona neonazi Ursula Haverbeck, una dona de 91 anys de la localitat alemanya de Vlotho, al nord del país, empresonada per haver publicar articles de forma persistent al diari ultradretà "Stimme donis Reich" i haver enviat una carta al Consell Central dels Jueus d'Alemanya negant l'Holocaust.

Haverbeck, coneguda amb l'apel·latiu "l'àvia nazi", havia estat condemnada l'any 2018 a dos anys de presó per vuit càrrecs d'incitació a l'odi. El codi penal alemany estableix que minimitzar, negar o aprovar un acte comès durant el règim nacionalsocialista d'Adolf Hitler pot suposar una pena de fins a cinc anys de presó.

La defensa de l'anciana situava el negacionisme en la llibertat d'expressió.

El marit d'Ursula Haverbeck, Werner Georg Haverbeck, va ser un alt comandament del partit nazi que va arribar a ser propietari d'un centre educatiu anomenat Collegium Humanum, tancat l'any 2008 pel mateix que es va condemnar la seva esposa: la negació de l'extermini jueu.

L'Holocaust, la Xoà en hebreu, és el nom que es dona a la política d'extermini de les comunitats jueves europees sostinguda per l'Alemanya nazi i els seus col·laboradors. Les xifres d'assassinats se situen en els 11 milions, 6 dels quals seguidors del judaisme.

ARXIVAT A:
AlemanyaNazisme
Anar al contingut