Façana de l'edifici de Manresa on vivia la dona
Façana de l'edifici de Manresa on vivia la dona

En llibertat provisional l'home de Manresa acusat de deixar morir la seva dona malalta

RedaccióActualitzat

Llibertat provisional per al veí de Manresa detingut per un presumpte delicte d'homicidi imprudent. Se l'acusa de no tenir cura de la seva dona, que estava malalta.

Per ordre de la jutge, l'home haurà de comparèixer cada dilluns al jutjat de violència de la dona número 1 de Manresa. També li han retirat el passaport. A més, s'haurà de sotmetre a una revisió per part d'un forense per valorar possibles trastorns mentals.

La defensa havia demanat que l'acusat quedés en llibertat provisional amb l'obligació de comparèixer quinzenalment. La fiscalia tampoc no havia demanat l'ingrés a presó.

 

 

Segons la interlocutòria, de les investigacions fetes es desprèn que l'home "hauria tingut la seva esposa prostrada en el llit, en una habitació sense llum artificial durant diverses setmanes (probablement mesos)" fins que finalment ell va trucar al SEM, perquè "va veure que ella havia empitjorat el seu estat".

 

 

Afegeix que fins aleshores "no havia trucat a cap metge, ni a emergències, ni tampoc a serveis socials, perquè ella no ho volia" i també que la dona "es trobava en un estat lamentable de brutícia i deixadesa".

Per tot plegat, la jutge considera que "els fets denunciats revesteixen els caràcters d'un delicte d'homicidi imprudent per omissió de l'article 142 del Codi Penal, i també pot concórrer un delicte d'omissió del deure de socors de l'article 195 del Codi Penal".

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut