Floyd va suplicar 20 cops que no podia respirar als policies que el van matar
Derek Chauvin, amb el genoll pressionant George Floyd al coll durant la detenció

En llibertat l'expolicia acusat de l'assassinat de George Floyd

Derek Chauvin hauria pagat una fiança d'un milió d'euros per sortir de la presó

RedaccióActualitzat

L'expolicia de Minneapolis acusat de l'assassinat de George Floyd, asfixiant-lo amb una maniobra d'immobilització, ha quedat en llibertat condicional després de pagar una fiança d'un milió d'euros, segons informen els mitjans locals, que citen el seu advocat.

Derek Chauvin està acusat d'haver causat la mort al ciutadà afroamericà, el 25 de maig, per haver-li pressionat el coll amb el genoll durant gairebé nou minuts. Floyd va avisar una vintena de vegades que no podia respirar i és aquesta frase en anglès, "I can't breath", la que van cridar molts manifestants contra el racisme sistèmic als Estats Units.

Aquest estiu es va fer pública, per ordre del jutge, la seqüència dels fets que van portar a la mort de Floyd. Aquest n'és el resum:

 

 

 

S'espera que l'acusat comparegui davant dels tribunals el març de l'any que ve per l'assassinat de Floyd, un cas que va originar una onada de mobilitzacions antiracistes arreu dels Estats Units i també de forma global.

Chauvin era fins ara en una presó d'alta seguretat de Minnesota, d'on només havia sortit per comparèxier davant del jutge, l'11 de setembre.

En llibertat l'expolicia acusat de l'assassinat de George Floyd
Familiars de George Floyd (Reuters/Nicholas Pfosi)

 

En llibertat l'expolicia acusat de l'assassinat de George Floyd
Manifestants demanant justícia per a Floyd davant dels jutjats de Minneapolis (Reuters/Nicholas Pfosi)

 

L'agent, blanc i de 44 anys, haurà d'anar a judici juntament amb els seus companys, també expulsats del cos, acusats de còmplices.

El fiscal general de l'estat de Minnesota va elevar l'acusació contra l'expolicia fins a homicidi en segon grau. Quan se'l va detenir, se'ls va acusar d'assassinat en tercer grau i homicidi imprudent.

El fiscal també va considerar que tres col·legues de Chauvin presents en la detenció de Floyd, Alexander Kueng, Thomas Lane i Tou Thao, van ajudar i instigar l'assassinat.

L'autòpsia independent encarregada per la família de Floyd va confirmar que havia mort per "asfíxia deguda a la compressió del coll" i també "per la compressió de l'esquena".

 

 

ARXIVAT A:
PolicialEstats UnitsRacismeGeorge Floyd
Anar al contingut