Alliberada la noia detinguda en la protesta contra Vox fa 10 dies
Manifestació antifeixista contra l'acte de Vox a Barcelona el 30 de març
Barcelona

En llibertat la noia detinguda en la protesta contra Vox fa 10 dies

La defensa de la detinguda va ingressar la fiança de 6.000 euros divendres i denuncia el retard en l'alliberament

RedaccióActualitzat

Tot i haver pagat la fiança divendres, la detinguda no ha estat alliberada fins aquest dimarts a les 8 del vespre. Rut, la noia del grup antifeixista, ha passat 10 dies en presó preventiva després de ser detinguda pels aldarulls en la protesta contra l'acte de Vox a Barcelona. Està acusada d'un delicte d'atemptat a l'autoritat.

 

 

10 dies a les presons de Wad-Ras i Brians 1

La jove de 20 anys va entrar a la presó de dones de Wad-Ras, on va passar els primers cinc dies, i fins aquest dimarts ha estat a la presó de Brians 1.

La plataforma "Rut Llibertat!", que li ha donat suport, va aconseguir ja divendres reunir els 6.000 euros que el jutge demanava de fiança. Els diners es van poder recaptar a través de donatius a una Caixa de Solidaritat impulsada per Òmnium i l'ANC. Es segueix reunint diners per cobrir les despeses que ocasioni el judici.

Els advocats esperaven que Rut sortís de la presó dilluns i consideren "inexplicable" que la posada en llibertat s'hagi retardat fins avui, dimarts.

 

 

A la manifestació antifeixista del dissabte 30 de març pels carrers de Barcelona, convocada per l'organització Alerta Solidària, els Mossos d'Esquadra van detenir 7 persones, dos dels quals eren menors d'edat i van passar a mans de la Fiscalia de Menors.

ARXIVAT A:
Antifeixisme
Anar al contingut