Els dos militants de la CUP investigats per la vaga general del 8N agraint el suport que han rebut (ACN)
Els dos militants de la CUP investigats per la vaga general del 8N agraint el suport que han rebut (ACN)
Santa Coloma de Farners

En llibertat els dos joves de la CUP investigats pels talls de l'AP-7 a la vaga del 8N

El jutge de Santa Coloma de Farners els deixa sense mesures cautelars i decidirà ara si tira endavant el procediment o l'arxiva

RedaccióActualitzat

El jutge deixa en llibertat i sense mesures cautelars els dos militants de la CUP investigats pels talls de l'AP-7 a Riudellots de la Selva que han declarat aquest matí als jutjats de Santa Coloma de Farners. A tots dos, Lluc Salellas -regidor cupaire a Girona- i Marçal Terrades, els acusen de desordres públics i desobediència durant la vaga general del 8N. La decisió queda ara en mans del jutjat, que decidirà si tira endavant el procediment o l'arxiva.

Els dos investigats només han respost a les preguntes de la seva defensa, han reconegut al jutge que van ser als talls de carretera i han dit que ho van fer exercint el seu dret de vaga i de manifestació. Lluc Salellas assegura que la seva estratègia és la mateixa que la del jove que es va negar a declarar pel tall de les vies de l'AVE a Girona.

"És la mateixa estratègia amb dues tàctiques diferents, però que surt de la mateixa idea. La justícia espanyola no pot determinar si ens podem manifestar o no, si podem fer vaga o no."

Salellas també ha criticat que els Mossos es dediquin a investigar les xarxes socials dels CDR per aportar-les a les causes contra les persones investigades. Els dos joves que han declarat a Santa Coloma de Farners han rebut el suport d'una cinquantena de persones, que, tant a l'entrada com a la sortida del jutjat, han cridat que no estaven sols.

 

ARXIVAT A:
CUPJudicial
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut