Els Mossos han detingut una persona relacionada amb el robatori sobretot, de cables de fibra òptica

En llibertat el jove de 19 anys acusat del robatori de cable que va provocar el caos a l'AVE

El robatori de 600 metres de cable de fibra òptica va provocar un col·lapse a l'alta velocitat que va afectar 22.000 persones

RedaccióActualitzat

El jove detingut aquest dilluns acusat de robar 600 metres de cable de fibra òptica a les línies d'alta velocitat ha quedat en llibertat. L'home, de 19 anys, ha comparegut davant un jutge del Vendrell, al Baix Penedès, que l'ha deixat en llibertat provisional.

El jove ha passat a disposició judicial menys de 24 hores després de ser detingut. Dilluns, els Mossos el van enxampar in fraganti a Santa Oliva, al Baix Penedès, al lloc on hi va haver el robatori que va causar el col·lapse de l'AVE.

La policia fins i tot va poder recuperar part del material robat a les vies.

El noi està acusat d'estralls i danys i el jutge li ha imposat com a mesures cautelars la retirada del passaport, la prohibició de sortir d'Espanya i l'obligació d'acudir setmanalment al jutjat.


Cinc hores sense trens i un dia de cues

El robatori d'uns 600 metres de cable de fibra òptica va provocar aquest dilluns el col·lapse de la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona-Figueres.

Segons Adif i la policia, el jove es va endur cable en dos trams entre l'Arboç i la Pobla de Montornès.

L'AVE i els trens de la companyia de baix cost Ouigo van estar inoperatius durant cinc hores.

El robatori va ser de matinada, cap a dos quarts de tres. I quan la línia va obrir, a les sis del matí, els trens no podien circular. Cap al migdia es va poder arreglar la incidència, però els retards es van allargar fins a la tarda. I les cues per reclamar un canvi o la devolució de l'import dels bitllets o per agafar un transport alternatiu van durar tot el dia.

Tècnics d'Adif treballant per restablir el servei de l'alta velocitat
Tècnics d'Adif treballant per restablir el servei de l'alta velocitat (Adif)

Per què fibra òptica?

Fins ara, els robatoris més coneguts a les vies del tren eren els de cable de coure, però en aquest cas va ser de fibra òptica. 

No són gaire habituals aquests robatoris a les vies del tren, i menys encara d'un material que es pot trobar a molts carrers i cases per la instal·lació de l'internet d'alta velocitat. A més, la fibra òptica no té sortida al mercat negre com el coure.

Una de les hipòtesis és que el jove es pensés que estava robant cable de coure.

 

ARXIVAT A:
AVETransport públicRenfe
Anar al contingut