Dani Gallardo, durant una sessió del judici a l'Audiència Provincial de Madrid (ACN)
Dani Gallardo, durant una sessió del judici a l'Audiència Provincial de Madrid (ACN)

Llibertat provisional per a Dani Gallardo, empresonat pels aldarulls postsentència a Madrid

Gallardo, de 22 anys, ha estat més d'un any en presó provisional i aquest dimarts ha quedat en llibertat a l'espera de sentència

Actualitzat

El jove Dani Gallardo ha quedat en llibertat a l'espera de la sentència del judici que va començar fa deu dies a l'Audiència Provincial de Madrid.

Gallardo ha estat més d'un any en presó provisional, acusat d'haver participat en uns aldarulls en les protestes contra la sentència del judici de l'1-O que es van fer a Madrid. Al jove se l'acusava dels delictes d'atemptat contra l'autoritat, desordres públics i lesions.

Que hagi quedat en llibertat provisional no vol dir que s'hagi absolt Gallardo, que podrà esperar a casa la sentència del judici. La Fiscalia demana sis anys de presó per al jove per haver agredit un policia amb un pal amb claus, fets que el jove nega.

 

 

Gallardo, de 23 anys, va ser detingut durant les protestes contra la sentència del procés que es van fer a la capital d'Espanya. Tretze mesos després, era l'únic empresonat pels aldarulls posteriors a la sentència.

El 16 d'octubre del 2019, dos dies després de la sentència, hi va haver una manifestació a la Puerta del Sol, que va acabar amb corredisses pel centre de Madrid i quatre detencions.

En el judici, a preguntes de la Fiscalia, Gallardo va negar haver participat a la concentració a favor dels presos independentistes ni tampoc haver llançat objectes a la policia en els disturbis a la plaça de Santa Ana. Segons va explicar, només va actuar per defensar la seva companya, a qui va dir que els agents estaven agredint.

 

Pancarta demanant la llibertat de Dani Gallardo en una protesta davant del TSJC
Pancarta demanant la llibertat de Dani Gallardo en una protesta davant del TSJC (ACN / Albert Cadanet)

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàJudicial
Anar al contingut