Arribada dels detinguts a la ciutat judicial (ACN)

En llibertat amb càrrecs i sense mesures cautelars 5 dels detinguts per desviament de fons

Tots ells han comparegut davant del jutge i s'han acollit al dret de no declarar

RedaccióActualitzat

El jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs 5 dels detinguts en la macrooperació policial per presumpte desviament de fons públics vinculat amb CDC el 2015 d'aquest dijous.

Aquest matí tots ells han comparegut davant del jutge i s'han acollit al dret de no declarar.

Es tracta de l'alcalde de Tordera i diputat de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares; el subdirector general de Cooperació Local de la Generalitat, Jordi Castells; el cap de l'Oficina de Cooperació de la Generalitat, Jonathan Jorba; el president de la Fundació CATMón, Víctor Terradelles, i el cap de Relacions Internacionals de la Pimec fins al 2014, Joaquim Ferrer.

El jutge investiga si la Diputació de Barcelona va desviar ajuts destinats a la cooperació internacional cap a empreses i fundacions vinculades a Convergència.

La resta dels 30 detinguts ja van quedar en llibertat aquest dijous.

La investigació, de l'anomenada operació Estela, se centra en 28 subvencions per a cooperació internacional que la Diputació de Barcelona va concedir suposadament a dit a diferents empreses i entitats, algunes d'elles vinculades a alcaldes del PDeCAT, segons el jutge, per a finalitats que no tenien res a veure amb el desenvolupament i que encara s'estan investigant.

Anar al contingut