Gerard Figueras i maite Fandos en llibertat a les portes de la Ciutat de la Justícia

En llibertat amb càrrecs els 4 investigats per malversació a la Secretaria de l'Esport

Estan investigats pels delictes de malversació, prevaricació i tràfic d'influències pel presumpte desviament de subvencions públiques a entitats properes a l'antiga CDC

RedaccióActualitzat

El jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, l'exregidora del PDeCAT a Barcelona Maite Fandos, i els altres dos detinguts pel presumpte desviament de subvencions públiques a entitats properes a l'antiga CDC. 

Figueras, Fandos, el subdirector general de Gestió i Recursos Humans del Consell Català de l'Esport, Lluís Pallisera, i l'apoderat del Canal Olímpic de Castelldefels, Àlex Gallo, estan investigats pels delictes de malversació, prevaricació i tràfic d'influències.

Tots quatre han quedat en llibertat sense mesures cautelars després de comparèixer davant del jutge i haver-se negat a declarar.

 

 

Gerard Figueras, secretari general de l'Esport, s'ha dirigit a la premsa en sortir en llibertat amb càrrecs

 

A la sortida de la Ciutat de la Justícia, Gerard Figueras ha manifestat la seva voluntat de col·laboració, perquè s'aclareixin els fets i també ha mostrat la seva desconfiança pel moment i les formes de l'actuació judicial.

"La sorpresa pel fet que s'hagin produït aquests escorcolls en el moment actual que viu el país i, tenint en compte la potència que té l'esport català a casa nostra, la potència que té la Secretaria General de l'Esport, i alguns dels projectes que estem impulsant, i la trajectòria de compromís polític amb el sobiranisme que tinc des de fa molts anys."

"Si en altres ocasions ens havien demanat informació i se'ls havia traslladat, per què no es podia fer de la mateixa manera?"

 

En les interlocutòries d'entrada i registre apareixen trossos de converses que apuntarien a arbitrarietats i errors comptables per valor de 10.000 euros. També s'hi apunten presumptes irregularitats en el nomenament de Maite Fandos com a assessora de l'Esport a la Diputació de Barcelona, acusació que s'ha afanyat a desmentir des de JxCat, Elsa Artadi.

"Que Neus Munté i jo hem estat treballant intensament per formar els equips tant en el grup municipal com en la Diputació és una obvietat. És el nostre equip i treballem per saber qui són els nostres assessors."

 

Maite Fandos, assessora de l'Esport a la Diputació, un de les investigades en el cas Voloh

 

Els quatre investigats van ser detinguts aquest dimarts en l'operació Voloh, que investiga la presumpta corrupció en el desviament de diners públics a entitats properes a l'antiga Convergència. Després dels registres que es van fer en domicilis i a la seu de la Secretaria General de l'Esport, els detinguts han passat la nit als calabossos de la Guàrdia Civil que va actuar per ordre del jutge d'instrucció número 1 de Barcelona.
            

ARXIVAT A:
CorrupcióMalversació
Anar al contingut