València

En llibertat amb càrrecs Alfonso Grau, la mà dreta de Rita Barberá

L'Audiència de Palma va ordenar que l'exvicealcalde de València quedés en llibertat perquè pogués anar a les sessions del judici pel "cas Nóos"

RedaccióActualitzat

L'exvicealcalde de València, Alfonso Grau, està present aquest dimarts en la represa del judici pel "cas Nóos" ja que també haurà de declarar com a acusat en el cas. Aquest dimarts, la Guàrdia Civil va detenir Grau per un suposat delicte de suborn per unes adjudicacions irregulars. Després d'assistir al registre que es va fer a casa seva i de passar unes hores detingut, l'exvicealcalde, que havia estat la mà dreta de Rita Barberà, va quedar en llibertat amb càrrecs. I és que l'Audiència de Palma va ordenar que se'l deixés en llibertat perquè pogués acudir a les sessions del judici pel "cas Nóos".

Grau també està implicat en l'anomenada "operació Taula", derivada del "cas Imelsa", contra el presumpte blanqueig de capitals en el grup municipal del PP de l'Ajuntament de València, però la detenció d'aquest dilluns no està relacionada amb aquesta operació.

Acusat de "delicte continuat de suborn" per contractar una agència de viatges

Aquest nou cas l'ha generat la denúncia d'un particular a la Fiscalia Anticorrupció a finals del 2015. Els agents que el van detenir van registrar diversos domicilis de Grau on es van quedar força documentació. També van registrar les oficines de l'empresa Viajes Transvia Tours, que s'hauria vist beneficiada per diversos contractes de l'ajuntament de València per valor de més de 400.000 euros.

Tant el director general de l'empresa, Urbano Catalán, també detingut, com Alfonso Grau estan acusats de delicte continuat de suborn, el primer com a part activa i el segon passiva. El cas l'està investigant la titular del jutjat d'instrucció número 19 de València.

L'actual equip de govern de l'ajuntament de València s'ha afanyat a dir que no els sembla estranya la detenció. La regidora de Policia Local, Sandra Gómez, ha dit que el seu partit fa anys que denuncia que Grau "era el recaptador del PP de València i de Rita Barberà". El primer tinent d'alcalde, Joan Calabuig, ha afegit que "Grau ha estat, segurament, en el centre de moltes decisions que ara són als tribunals."

La setmana passada va declarar al judici pel "cas Nóos"

En el "cas Nóos" a Alfonso Grau se li imputen els delictes de prevaricació, malversació de fons públics i tràfic d'influències entre altres. Precisament va declarar per aquest cas la setmana passada. El van imputar el maig del 2014, però no va dimitir del càrrec de vicealcalde fins 10 mesos després, per pressions del seu partit de cara a les eleccions municipals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut