A la teva pantalla o a la meva? Lligar en temps de confinament

Les xarxes socials han estat l'únic refugi de les persones sense parella per establir relacions i ara es plantegen com serà després de la pandèmia

Jaume Recasens i BelActualitzat

La crisi sanitària ha canviat la manera de relacionar-nos, tant al carrer com durant el confinament. Però com s'ho fan els que volen lligar? L'ús de les plataformes de lligar per internet s'ha multiplicat durant la pandèmia, i les xarxes socials i les aplicacions mòbils s'han convertit en alternativa temporal fins que no progressi el desconfinament.

Recórrer a antigues parelles, iniciar noves coneixences amb aplicacions mòbils o mantenir-ne a les xarxes socials. Les opcions de lligar són diverses i totes tenen en comú que són telemàtiques i que caldrà esperar a veure's quan acabi el confinament. 

Les xarxes socials són els refugi dels que no tenen parella per establir relacions durant el confinament (CCMA)

El "celibat" dels que no tenen parella

Engabiades. Així se senten, aquests dies, moltes persones, com l'Albert Burjachs, un jove sense parella i que viu sol sense poder quedar amb ningú i amb l'única opció de recórrer a l'agenda d'antics contactes o fer-ne de nous telemàticament. 

"Hi ha gent que et dirà que es lliga molt per les xarxes socials. Però per a mi això no és lligar, és parlar. Solteria no anava lligat a solitud. En aquesta època de confinament ha sigut així, completament."

Davant el desconsol, n'hi ha que opten per fer rebrotar històries d'amor. Georgina Rubira, periodista  i especialista en xarxes socials, ha detectat aquest fenomen.

"Moltíssima gent està escrivint a les seves exparelles. I la veritat és que és un fenomen perquè ho he vist a tot arreu; i està passant moltíssim." 

Les xarxes socials i les aplicacions mòbils substitueixen el contacte directe, la trobada al bar o la cafeteria. Un altre jove sense parella, Gerardo Fernández, explica que l'activitat "virtual" és alta però no passa d'aquí. Fins i tot algunes xarxes, diu Georgina Rubira, permeten contactar amb persones d'altres països per evitar "la temptació" de trobar-se en persona.

Gerardo: "Aplicacions com el Grindr et permeten quedar molt seguit, i fàcilment. Aleshores l'activitat era bastant alta. A hores d'ara l'activitat és aquesta: conversar, intercanviar fotos, moltes videotrucades... I pots buscar gent en d'altres països."

Les apps recomanen quedar-se a casa però no tothom segueix les recomanacions (CCMA)

Georgina: "Tinder va habilitar una funció en la qual tu pots accedir al Tinder de qualsevol lloc del món per propiciar que la gent no quedés i es veiés obligada, doncs, només a parlar i potser esperar-se uns mesos perquè es pugui viatjar."      

I, amb el nou context, afloren noves realitats amoroses. 

"Jo he vist parelles que tenen milers de seguidors, que són parelles de tres i, fins i tot, parelles de quatre. Això crec que cada vegada s'està normalitzant més gràcies a la visibilitat que donen aquestes aplicacions."

Una parella passejant a la platja de la Barceloneta (CCMA)

Però feta la llei feta la trampa. Gerardo explica que s'ha trobat amb propostes de saltar-se el confiament. I és que n'hi ha que no s'han pogut resistir a quedar d'amagat amb un embolic breu o de llarga durada, sense fer cas de les recomanacions. 

"M'arriben aquests missatges en els quals es convida la gent a quedar, a anar al pis d'algú i aprofiten les hores de caminada..."  

L'Albert es lamenta que el sexe ara els està prohibit, excepte per a aquells que s'han saltat el confinament, i la incertesa és si a partir de la pandèmia els serà molt dificil.

"Costarà, costarà i serà més una decisió de cada parella de 'bé, doncs ens veiem'. Però, esclar... si algú ho fa és dintre de la il·legalitat. El que és el sexe, nosaltres, els solters, el tenim prohibit, és així." 

Només els queda esperar a veure com evoluciona el desconfinament per tornar a protagonitzar escenes reals de passió.

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaXarxes socials
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut