En Jaume, a la Biblioteca de Blanes (CCMA)
En Jaume, a la Biblioteca de Blanes (CCMA)

En Jaume, l'apassionat dels llibres amb síndrome de Down que fa de bibliotecari a Blanes

Va fer un curs de formació adaptat a la Universitat de Barcelona i, ara, en Jaume Pont fa pràctiques a la Biblioteca Comarcal de Blanes

"M'agrada llegir". En Jaume Pont sempre ha volgut ser bibliotecari. És un apassionat dels llibres i va decidir formar-se per poder fer realitat el seu somni. Té síndrome de Down i va fer un curs organitzat per la Universitat de Barcelona i la Fundació Catalana Síndrome de Down.

Allà, va aprendre a ordenar, classificar i registrar els llibres i ara posa en pràctica els seus coneixements a la Biblioteca Comarcal de Blanes. A més de col·laborar amb el personal del centre, participa en els clubs de lectura jove i els de diversitat funcional.

 

 

En Jaume ha fet de la biblioteca la seva segona casa, on ha trobat companys amb qui pot compartir inquietuds:

"A la biblioteca, els companys m'estimen i faig coses amb els llibres, les pel·lícules i els DVD."

La pandèmia, però, ha limitat les activitats presencials a la biblioteca. És per això que en Jaume ha decidit fer guies de lectura des de casa. Les publica al web de la biblioteca, a l'espai "El racó d'en Jaume", on fa recomanacions personals de tota mena i per a tots els públics.  

 

Avui és un dia important per nosaltres! És el Dia Mundial de la Síndrome de Down. Compartim el Racó d'en Jaume a la bio...

Publicado por Biblioteca Comarcal de Blanes en Domingo, 21 de marzo de 2021

 

Per a les persones que treballen a la biblioteca, la incorporació d'en Jaume ha suposat un enriquiment. La directora de la biblioteca, Gemma Ciuró, explica que hi ha gent "tocada pel virus biblioteca" i en Jaume n'és un. Destaca que d'ell n'han après moltes coses, sobretot, a treballar amb cura i calma:

"Una de les coses que més ens agrada d'en Jaume és que ha portat a la biblioteca molta pau. Ens ha ensenyat a fer una cosa darrere l'altra i a fer-les ben fetes."

 


 

A més, assegura que ha fet de la biblioteca un espai encara més inclusiu, on tothom hi té cabuda. Va entrar-hi un dia i, a hores d'ara, ja hi ha fet tres períodes de pràctiques. "La inquietud en una persona amb síndrome de Down per ser bibliotecari em va cridar l'atenció. Evidentment, li vam obrir les portes de la biblioteca i va venir a fer el seu primer període de pràctiques. Llavors ens en vam enamorar tots", explica Ciuró.

ARXIVAT A:
Síndrome de Down
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut