Ermita de Santa Helena, al Port de la Selva (Roger Pinart)
Ermita de Santa Helena, al Port de la Selva (Roger Pinart)

En imatges | El temporal Gloria porta vent, onades i neu en llocs poc habituals

Arbres caiguts, platges sense sorra i paisatges emblanquinats són el rastre visible del començament de la tempesta

Actualitzat

Arbres caiguts i mobiliari urbà fet malbé pels efectes del temporal Gloria al pas per Catalunya. Són algunes de les imatges que proporciona la tempesta, a banda de les fortes onades a la costa i les nevades a les comarques del sud i del nord, on no són gens habituals que les precipitacions caiguin en forma de neu.
 

 

A Rubí, el fort vent ha arrencat de soca-rel un arbre de grans dimensions, just al costat de l'estació d'FGC (Rubén Cabús)
 

 

Un pi ha caigut davant la façana de la Facultat d'Econòmiques de la UB, a l'avinguda Diagonal de Barcelona, i ha trencar els vidres d'alguns despatxos (Iacma Monterde).
 

 

Temporal de mar ben viu a Barcelona. Les onades han superat els 5 metres d'altura (Ramon Safont @gigarnaud)
 

 

Els cops de vent d'entre 60 i 70 quilòmetres per hora han provocat onades de cinc metres. Al Port Olímpic de Barcelona trapassaven la passarella i inundaven les instal·lacions.
 

 

Les onades trencaven amb força en un penya-segat de Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà (ACN/Aleix Freixas)
 

 

Al mateix municipi del Baix Empordà, el vent ha fet caure un arbre, que ha obligat a tallar un carril de la carretera que comunica amb s'Agaró. No ha causat cap dany personal.
 

 

A Malgrat, a més, alguns carrers han quedat inundats a causa del temporal, i els propietaris del Càmping Els Pins han posat sacs de sorra al límit de la platja per protegir-se dels efectes del Gloria.
 

 

Les onades han inundat el passeig marítim de Cambrils.
 

 

A la Terra Alta, la neu ha aparegut de bon matí a cotes de només 350 metres d'alçada i, cap a mig matí, en algunes poblacions s'acumulaven uns gruixos superiors als 5 centímetres. A la foto, la nevada a Arnes (Magda Papasseit)
 

 

Set centímetres de neu a Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, que ha fotografiat l'observador de la Xarxa d'Observadors Meteorològics.
 

 

Els camps de vinya a la Terra Alta han quedat ben emblanquinats (Víctor Sorribes)
 

 

El llac de la Vall de Núria estava mig glaçat a la tarda quan Ferrocarrils de la Generalitat ha tancat fins a dijous el cremallera de Ribes de Fresser. Es preveu una nevada de fins a dos metres i mig. Per això, s'ha desallotjat tant l'hotel de Núria com Vallter 2.000.
 

 

A l'altra banda de Catalunya, a l'Alt Empordà la neu també enfarina el paisatge. Aquesta imatge és del Port de la Selva, l'església de Santa Creu de Rodes, coneguda com ermita de Santa Helena, dintre del massís del cap de Creus (Roger Pinart @gerieltonto)

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut