Cues a l'A-2 entre Sant Feliu de Llobregat i Pallejà en sentit Martorell

L'AP-7 concentra el gruix de les retencions en la primera fase de l'operació sortida

Fins a les nou del vespre han sortit 190.000 vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona, gairebé la meitat dels 460.000 vehicles previstos en l'operació sortida del pont de Sant Joan

RedaccióActualitzat

La primera part de l'operació sortida d'aquest cap de setmana llarg de Sant Joan se salda amb 190.000 vehicles que ja han sortit divendres de l'àrea metropolitana de Barcelona.

S'espera que durant el matí de dissabte ho facin la resta fins als 460.000 vehicles que el Servei Català de Trànsit calcula que sortiran de l'àrea de Barcelona en una operació de trànsit amb xifres de rècord.

Tal com va passar divendres, està previst que la via que registri més problemes sigui l'AP-7 on, a més de la circulació habitual d'un cap de setmana llarg, s'ha d'afegir la dels 120.000 espectadors que acudiran al circuit de Catalunya per veure el Gran Premi de Fórmula 1.

El Servei Català de Trànsit els recomana que, sempre que sigui possible, es desplacin en transport públic fins a Montmeló.

 

En aquesta autopista s'habilita un carril addicional al tram nord, entre Montornès del Vallès i Sils, i un altre al tram sud, entre Martorell i el Vendrell. També hi haurà restriccions a vehicles pesants.

Des de primera hora de la tarda de divendres s'han registrat cues i trams amb retencions a l'AP-7 i a altres vies properes al circuit com la C-37 i la C-17. L'AP-7 ha arribat a acumular fins a 30 km de circulació amb retencions en sentit nord. El tram amb més congestió ha estat el de Cerdanyola del Vallès a Mollet del Vallès, on hi ha l'accés al circuit de Catalunya. 

 

En aquesta mateixa via, en sentit sud s'han registrat retencions i s'hi han hagut de tancar dos carrils per un accident entre la Roca del Vallès i Llinars en sentit nord:


També hi ha hagut problemes per circular per l'A-2 entre Cornellà de Llobregat i Pallejà en sentit Martorell a causa d'un altre accident:

 

Els conductors que han intentat esquivar les cues de l'AP-7 i han optat per agafar la C-32 per anar cap al nord, s'han trobat amb aturades entre Premià i Vilassar, i entre Cabrera de Mar i Mataró:


Un altre punt amb circulació amb aturades aquest divendres ha estat la C-58/ C-16 a Terrassa en sentit nord:

 

Ampli dispositiu

Durant tot el cap de setmana, Trànsit desplegarà un dispositiu especial en què els Mossos faran més de 1.100 controls.

Com a novetat, es posarà en marxa un helicòpter que circularà per l'AP-7 i farà de radar indetectable: podrà multar els cotxes que vagin massa ràpid.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, demana prudència als conductors: "Hem de fer una crida a la responsabilitat. Que tornem tots els que sortim i no hàgim de lamentar víctimes durant aquests dies, i que sigui realment una revetlla."

Pots seguir totes les actualitzacions de Trànsit en aquest fil:


 

ARXIVAT A:
TrànsitMobilitatSant JoanMossos d'EsquadraSeguretat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut