El govern espera l'informe del comitè científic assessor per prendre la decisió definitiva
El govern espera l'informe del comitè científic assessor per prendre la decisió definitiva

El certificat covid en bars, restaurants i gimnasos podria tenir les hores comptades

El govern valorarà aquest dijous al matí l'informe del comitè científic que l'assessora i prendrà una decisió

Paula Florit GomilaActualitzat

--En aquest enllaç trobaràs la informació actualitzada: Adeu al certificat covid en bars, restaurants i gimnasos a partir de dijous a la nit--


La continuïtat del certificat covid per accedir a l'interior de bars i restaurants, gimnasos o residències està en dubte. El govern prendrà una decisió al respecte en les pròximes hores.

Ho farà després d'analitzar l'informe que havia encarregat al comitè científic que l'assessora sobre la pandèmia. No és un informe vinculant, però l'executiu vol tenir-lo en compte.

El comitè s'ha reunit aquest dimecres a la tarda i ha entregat l'informe a Salut. La comissió delegada es renunirà aquest dijous a les 8.00 h per valorar-lo i per prendre una decisió sobre la mesura.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, sense voler avançar-se al titular, ha donat a entendre que el passaport covid podria tenir les hores comptades.

Cabezas ha recordat que és necessari l'aval de la justícia per mantenir-lo -perquè afecta un dret fonamental-, i que pràcticament no hi ha marge de temps per fer la petició al TSJC.

Malgrat que el govern no comunicarà la decisió fins dijous, sí que ha aclarit que en cas de decidir prorrogar la vigència del certificat es plantejaria aquesta proposta al TSJC amb caràcter urgent.

En la mateixa línia de Cabezas, la portaveu del govern, Patrícia Plaja, va apuntar dimarts que, si bé ha servit per incentivar la vacunació, l'objectiu del certificat era reduir els contagis i ara, amb la variant òmicron absolutament dominant i escapant-se de les vacunes, això no passa.

Plaja ho deia el mateix dia que el govern anunciava la fi de totes les restriccions. Aquest divendres s'acaben les limitacions d'aforament a la restauració o als equipaments culturals, que també podran tornar a l'horari habitual. A més, les trobades ja podran ser de més de deu persones.

Les UCI continuen estabilitzades

Direm adeu al certificat covid mentre les dades epidemiològiques d'aquest dimecres continuen confirmat una lleu desacceleració de la sisena onada. Segons Salut, hi ha 495 persones ingressades a les UCI dels hospitals catalans. Això són 19 menys que aquest dimarts. Malgrat això, pugen els ingressos a planta, fins a les 2.862 persones.

El 28% dels ingressats a planta i el 33% dels ingressats a les UCI no estan vacunats. I dins de les UCI, segons Salut, el 23% dels casos són de la variant òmicron; d'aquests pacients amb òmicron, en un 85% dels casos no estan vacunats, estan immunodeprimits o tenen patologies prèvies.

D'altra banda, l'Rt se situa en l'1,14 -més baixa que la setmana passada-, mentre que els contagis continuen amb xifres rècord: 249.935 positius confirmats l'última setmana.

ARXIVAT A:
SalutCovid-19Coronavirus ÒmicronVacunes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut