El 87% de la població de més de 60 anys està coberta amb la primera vacuna

Un de cada quatre catalans té la pauta completa de la vacuna contra la Covid

El Departament de Salut ha informat aquest dijous de 515 nous casos de Covid en les darreres 24 hores

RedaccióActualitzat

A Catalunya, s'han administrat fins aquest dijous prop de 5 milions de vacunes, de les quals 1.905.976 persones han rebut la pauta completa: això suposa un 24,3% de la població. El ritme de vacunació d'aquesta setmana ha estat de 467.979 vacunes, una xifra "excepcional" segons la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

També ha anunciat que les persones d'entre 40 i 44 anys ja poden demanar cita per vacunar-se a Catalunya. El Departament de Salut enviarà un SMS a aquesta franja d'edat, nascuts entre 1977 i 1981, per reservar data i lloc per rebre la dosi. Els de 45 a 49 anys ja estaven cridats a posar-se la vacuna.

El 87% de més de 60 amb la primera vacuna

"Potenciarem qualsevol escletxa per augmentar les xifres de vacunació", ha dit Cabezas, que informa que la cobertura de la primera vacuna és del 87% en les de les persones de 60 o més anys i del 83% de 50 anys o més.

Aquesta setmana han arribat a Catalunya 468.290 vacunes, de les quals més de 300.000 són de Pfizer. La responsable de Salut afirma que "el sistema està bolcat" a posar les vacunes tan aviat com arriben.

A més, ha assegurat que en els pròxims dies Salut prendrà una decisió sobre vacunar els menors de 12 a 15 anys, després que l'Agència Europea del Medicament hagi autoritzat administrar-la en aquesta franja.

La secretària de Salut ha aclarit que les persones que porten una dosi i han passat la Covid rebran igualment la pauta completa.

Persones esperant i avançant en una cua per rebre la vacuna de la covid-19 a Fira de Barcelona, el dia en què ha començat de forma massiva la vacunació de la franja 45-49 anys. Pla general picat.  7 d
Persones esperant i avançant en una cua per rebre la vacuna de la Covid-19 a Fira de Barcelona

Xifres de la pandèmia

Cabezas també ha explicat que la incidència de contagis va a la baixa i "la situació epidemiològica és bona". El Departament de Salut va informar dimecres de 515 nous casos de Covid en les darreres 24 hores i un mort.

Això eleva el total de casos en tota la pandèmia a 633.294 i les defuncions a 22.214, segons l'últim balanç de la conselleria.

A més, hi ha quatre crítics menys a les UCIs i el total és de 193. Els ingressats a planta també baixen, ho fan en 35, fins als 547.

Pel que fa a la velocitat de propagació, l'Rt, es manté a 0,90, mentre que el risc de rebrot baixa un punt, fins a 88.

La incidència acumulada a 14 dies torna a baixar i es manté per sota de 100, i passa de 99,44 a 98,92. El 3,32% de les proves de l'última setmana han donat positiu.

Campanya per fomentar la vacuna

Mar Isnard, responsable de l'àrea d'infermeria de l'Atenció Primària Metropolitana Nord, ha dit que l'atenció primària és un puntal per l'administració de les vacunes.

Ha informat que hi ha poblacions amb baixa cobertura de vacunació, per factors socioeconòmics i culturals, així com també la barrera idiomàtica i la bretxa digital. Per això Salut ha preparat una campanya específica des dels CAP amb mediadors socioculturals i associacions de veïns per fomentar la vacunació en aquests sectors, entre 50 i 59 anys i 60 a 69 anys, reticents a fer-ho. Una feina que ja s'ha activat als barris de Sant Roc de Badalona i a Rocafonda, Mataró.

També es preveu portar alguns punts de vacunació als centres de culte, sobretot per fomentar la vacunació entre les dones i, en coordinació amb els ajuntaments, facilitar informació en el tràmit de demanar cita.

 

ARXIVAT A:
Vacunes
Anar al contingut