L'AP-7, a l'altura de la Roca del Vallès, aquest dilluns 24 de juny a la tarda
L'AP-7 ha concentrat les complicacions principals de l'operació tornada de Sant Joan, sobretot entre Maçanet de la Selva i Llinars del Vallès (3Cat)

L'operació tornada es tanca sense grans incidències i amb retencions sobretot a l'AP-7

La fluïdesa ha estat la tònica general del dia de Sant Joan, malgrat les cues intermitents que també han afectat carreteres com la C-16, la C-13 i l'A-2

RedaccióActualitzat

L'operació tornada del pont de tres dies de Sant Joan s'ha desenvolupat amb força normalitat i sense grans incidències. Un cop més, la via que ha presentat més problemes al llarg d'aquest dilluns ha estat l'AP-7, especialment al tram nord.

El retorn dels 280.000 vehicles previstos pel Servei Català de Trànsit a l'àrea metropolitana s'ha fet de forma esglaonada. A les 9 del vespre n'havien tornat uns 221.000, un 79% del total.

L'operació ha començat a les 12 del migdia amb retencions en diversos trams de l'AP-7, que s'han anat mantenint durant la tarda, sobretot entre Maçanet de la Selva i Llinars del Vallès. Les cues s'han reproduït també en altres vies com la C-16, la C-31, la C-65 i l'A-2.

Les retencions més llargues s'han originat pels volts de les set de la tarda quan un vehicle avariat a l'AP-7 a Sant Celoni ha obligat a tallar un carril i això ha provocat aturades de 18 quilòmetres en sentit sud, des de Maçanet de la Selva.

En canvi, el tram sud de l'AP-7, tot i que també ha presentat força volum de trànsit i alguns trams d'aturades al Penedès, no ha registrat grans incidències i s'ha normalitzat més de pressa.

Una altra de les vies principals més problemàtiques ha estat l'autovia A-2, amb diversos trams de retenció i circulació intensa entre el Bruc i Collbató.

També hi ha hagut cues de fins a 8 quilòmetres a la C-13, entre Salàs de Pallars i Tremp, en sentit Lleida. I a la C-25 unes obres han provocat aturades importants durant la tarda a Santa Coloma de Farners i a Sant Sadurní d'Osormort.

Trànsit ha tornat a habilitar carrils addicionals a l'AP-7 i la C-32 (ACN/Àlex Recolons)

80 quilòmetres de carrils addicionals

Segons el Servei Català de Trànsit, l'operatiu que s'ha posat en marxa amb mesures com ara l'obertura de carrils addicionals als trams nord i sud de l'AP-7 han afavorit més fluïdesa de la circulació.

S'han habilitat 80 quilòmetres de carrils addicionals a l'AP-7 entre Sant Celoni i Montornès, a la mateixa autopista entre Vilafranca i Molins de Rei i a la C-32 entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat. Fins a les 10 del vespre hi ha hagut restriccions per als vehicles pesants a l'AP-7.

En general, aquest pont de Sant Joan ha estat força tranquil a la xarxa viària catalana i, des de divendres, Trànsit només ha comunicat un accident mortal. Va passar dissabte, quan un motorista va perdre la vida en un xoc amb un turisme a la C-26, a la Sentiu de Sió.

 

 

ARXIVAT A:
TrànsitSant Joan
Anar al contingut