Cua de vehicles per a l'AP-7, en una imatge d'arxiu
Cua de vehicles per a l'AP-7, en una imatge d'arxiu (ACN/Gemma Sánchez)

Operació tornada del pont de Sant Joan amb menys cues de les previstes

L'AP-7 ha estat la via més complicada: hi ha hagut retencions de 9 quilòmetres arran d'un accident entre un cotxe i un autocar en què ha mort una dona i tres persones més han resultat ferides

RedaccióActualitzat

En marxa l'operació tornada de Sant Joan. Es calcula que aquest diumenge han de tornar a l'àrea metropolitana de Barcelona més de 260.000 vehicles.

La tornada es preveu esglaonada, i les primeres cues ja s'han començat a registrar al migdia, on s'han acumulat fins a 18 quilòmetres de retencions.

Els problemes s'han tornat a concentrar a l'AP-7. Aquesta tarda, hi ha hagut dos carrils tallats per un accident mortal que s'ha produït a l'altura de Sant Celoni. L'accident ha provocat cues de 9 quilòmetres, però un cop s'han reobert tots els carrils, la circulació s'ha normalitzat.

 Al matí, a Fogars de la Selva, un vehicle avariat ha arribat a provocar fins a 12 quilòmetres i mig de circulació amb congestió en sentit sud, però a partir de la una del migdia la situació ha millorat.

En general, s'ha circulat sense gaires complicacions a tota la xarxa viària.


El trànsit, en directe

L'evolució de les retencions es pot seguir en directe a través del Servei Català del Trànsit:

 

Carrils addicionals

195.732 vehicles ja havien tornat a l'àrea metropolitana fins a les 20 hores, un 75,3% dels 260.000 previstos. Trànsit preveia el pic a les 7 de la tarda, però no hi ha hagut grans complicacions, excepte en el punt de l'accident a l'AP-7.

El dispositiu de l'operació tornada incloïa uns 100 quilòmetres de carrils addicionals en direcció nord i sud per facilitar la descongestió de les vies.

En una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio, el director del Servei Català del Trànsit, Ramon Lamiel, ha recomanat optar per "alternatives" a l'AP-7 si és possible, perquè esperen que l'autopista estigui "congestionada", especialment a la tarda.

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut