Normalitzat el trànsit a l'AP-7 a Girona després del tall de Tsunami Democràtic
Aspecte del tram de l'AP-7 tallat, dimecres just després del desallotjament i aquest matí

Normalitzat el trànsit a l'AP-7 a Girona després del tall de Tsunami Democràtic

Des d'abans de les nou del matí ja estan reoberts els quatre carrils existents en cada sentit

RedaccióActualitzat

Circulació normalitzada a l'AP-7, a Salt, aquest dijous al matí, l'endemà de l'aixecament del tall convocat per Tsunami Democràtic. Les tasques de neteja de l'autopista han obligat a restringir la circulació només per alguns carrils durant 18 hores, des de dimecres a dos quarts de tres fins a dijous a quarts de nou.

Aquest matí a primera hora, en sentit sud, encara es podia circular només per un carril dels quatre existents en aquest tram. La restricció ha causat cues de 3,5 quilòmetres en sentit Barcelona. En sentit nord, en canvi, cap a Figueres i França, ja se circulava amb normalitat pels quatre carrils. 

 

 

En total, entre l'inici del tall, dimarts a la tarda, i la reobertura completa de l'AP-7 a Salt han passat 38 hores.
 

Vint hores tallada

El trànsit a l'AP-7 a l'alçada de Salt s'ha reobert aquest dimecres a dos quarts i mig de tres, quan han començat a circular els primers vehicles en sentit nord. Ho han fet per dos dels quatre carrils existents en aquest tram, els dos de l'esquerra.

Els altres dos encara eren inutilitzables per la presència de restes després de quinze hores de presència de manifestants, que hi van deixar restes de fogueresobstacles entravessats a banda i banda, vidres trencats i barres d'acer clavades a l'asfalt.

Una estona abans ja s'havia restablert el trànsit en sentit sud, també per dos carrils, però en aquest cas pels dos de la dreta. Aquest costat de l'autopista estava molt més net perquè en aquest punt estava ocupat per vehicles atrapats, sobretot camions, i els manifestants no hi han acampat.

Aquest punt de l'AP-7, en total, ha estat tallat unes vint hores, des de quarts de set del vespre de dimarts fins a quarts de tres de la tarda. Els manifestants hi han estat fins a les deu del matí, quan s'ha desplegat un operatiu conjunt dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional.    
 

Desallotjament llampec

Quan faltaven sis minuts per a les deu del matí, una vintena de furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra han arribat des del nord a les barricades que tallaven l'autopista AP-7 a l'altura de Salt.

 

 

Els agents han sortit tot seguit dels vehicles i s'han desplegat sobre la calçada i també pels turons del lateral de l'autopista.

 

 

Els manifestants han calat foc a algunes barricades construïdes amb arbres i han llançat objectes als agents de la Brimo.

 

 

Efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional a l'autopista AP-7

 

Un escopeter de la Policia Nacional a l'autopista AP-7 (Reuters/Rafael Marchante)

 

El desallotjament s'ha fet amb operatiu conjunt de Mossos i Policia Nacional.


Es treballa per a la reobertura total de l'autopista

Els operaris treballen per netejar la carretera d'arbres, ferralla i altres materials, que els manifestants han deixat després de passar-hi la nit. Cap a les dues del migdia han pogur obrir dos carrils en sentit sud. En sentit nord, en canvi, els operararis trigarien més, perquè la calçada estava pitjor.

 

 

 

Passat un quart d'una, Trànsit ha anunciat l'aixecament de les restriccions de circulació de camions de gran tonatge per l'N-2, per facilitar la mobilitat.

 

 

La tensió es trasllada a Salt

Els manifestants han abandonat l'autopista i s'han desplaçat als carrers del nucli de Salt.

 

 

Mentre es procedia a netejar l'autopista, bona part dels efectius policials s'han desplaçat, darrere dels manifestants, pels carrers del nucli urbà de Salt.

Un cordó de Mossos ha seguit un grup de manifestants. A les imatges es podia veure com alguns dels agents no tenien el número identificatiu.

 

Desplegament dels Mossos d'Esquadra als carrers de Salt, on els manifestants de l'AP-7 s'han desplaçat (ACN/Xavier Pi)

 

Els Mossos han informat que en el carrer Major de Salt els manifestants han cremat un contenidor. Més tard han afegit que també s'han cremat contenidors en altres punts de la ciutat.

 

Un grup de manifestants darrere de contenidors desplaçats enmig d'un carrer de Salt (Reuters/Rafael Marchante)

 

Als carrers de Salt, alguns veïns han retret als Mossos la seva actuació. També s'han sentit crits de "Passi-ho bé" al pas de les furgonetes de la Policia Nacional.

Al cap d'una estona, els manifestants s'han dispersat i han marxat sense més incidents.

Sortida l'autopista en contradirecció

Tan bon punt l'autopista ha quedat buida de manifestants, han començat les tasques per poder reobrir-la al trànsit.

 

 

De seguida hi han entrat bombers i equips d'operaris per començar a retirar troncs, tanques i altres obstacles entravessats, i vidres i objectes diversos col·locats per impedir la circulació de vehicles.

 

 

 

 

També s'han hagut de retirar unes vares metàl·liques clavades a l'asfalt.

 

 

 

I apartar cap al voral alguns vehicles que no tenien conductor.

 

 

Cap a dos quarts d'onze els cotxes atrapats en els carrils de circulació en sentit sud han pogut començar a abandonar l'autopista en contradirecció, cap al nord, després que els bombers han tallat un arbre entravessat a la via.

 

 

La policia ha fet fotografies dels cotxes que han quedat a l'AP-7 sense conductor. Als conductors que estaven esperant els han donat indicacions després de demanar-los el DNI.

ARXIVAT A:
Tsunami DemocràticMobilitatProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut