El govern acusa La Moncloa de tenir "una doble vara de mesurar" en l'espionatge de Pegasus

Segons la portaveu del govern, Patrícia Plaja, és intolerable que no hi hagués "la mateixa urgència" amb el Catalangate

RedaccióActualitzat

El govern insisteix que cal una investigació pública i que s'assumeixin responsabilitats en l'espionatge amb Pegasus a càrrecs públics, després que La Moncloa ha denunciat que, a més dels afectats pel Catalangate, també es van intervenir els mòbils del president Pedro Sánchez i de la ministra de Defensa, Margarita Robles.

Així ho ha afirmat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, que també ha exigit una trobada entre Pere Aragonès i Pedro Sánchez "de forma urgent": 

"Cada minut que passa sense que es constitueixi una comissió d'investigació fiable i independent és un minut perdut per recuperar la credibilitat del govern espanyol i del senyor Pedro Sánchez i deixar de desgastar aquesta democràcia."

Plaja també ha manifestat que no tenen cap dubte que darrere de tot plegat hi ha "la lluita i la repressió contra l'independentisme". Si es confirma l'espionatge als mòbils de Sánchez i Robles, ha assegurat la portaveu que "és gravíssim", però "tan greu com és que s'hagi espiat els darrers quatre presidents de la Generalitat de Catalunya i dos presidents del Parlament".

I ha denunciat una "doble vara de mesurar":

"Sembla que la gravetat dels fets és diferent avui del que era la setmana passada. La urgència que no han tingut fins al moment sorgeix avui. És intolerable."

La portaveu ha afirmat que "el govern espanyol ha estat incapaç de donar cap resposta convincent" davant el que ha considerat "l'escàndol més greu d'aquesta legislatura".

Preguntada per les relacions entre governs arran del cas d'espionatge, diu que continuen en mínims. La portaveu ha insistit que és l'executiu espanyol l'interessat a recuperar la confiança. Assegura que la Generalitat "sempre estarà a favor del diàleg", però calen "condicions mínimes i que t'espiïn no és una d'elles".
 

Aragonès reclama una investigació

El president de la Generalitat ja ha valorat la denúncia a través de les xarxes socials. En un tuit, Pere Aragonès parla d'una "doble vara de mesurar" i critica que el govern espanyol hagi anunciat ara una investigació, mentre que quan l'espionatge era "contra les institucions catalanes i l'independentisme" hi va haver "silenci i excuses".

Aragonès afegeix que "continua sent urgent una investigació a fons amb una supervisió independent i l'assumpció de responsabilitats".

ARXIVAT A:
EspionatgeGeneralitat de CatalunyaCatalangate
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut