Espanya frega els 25.000 contagiats per coronavirus i supera els 1.300 morts

En 24 hores, hi ha 322 morts més per coronavirus a Espanya i els casos han augmentat un 25%

RedaccióActualitzat

La pandèmia del coronavirus no minva a Espanya i la coneguda corva de contagis continua a l'alça. Les últimes xifres del Ministeri de Sanitat deixen el nombre d'afectats en gairebé 25.000. Són 5.000 més en les últimes 24 hores. Els morts també superen els 1.300.

Un total de 1.326 persones han mort, 322 més que aquest divendres. Hi ha 1.612 persones ingressades a l'UCI. Hi ha 24.926 positius detectats des de l'inici de la pandèmia a Espanya.

La dada positiva és que hi ha més de 2.000 espanyols que ja han estat donats d'alta després d'haver tingut la Covid-19.

El govern espanyol ha anunciat la compra de 640.000 tests ràpids per detectar el coronavirus, que arribaran en les pròximes hores i que s'estan començant a distribuir des d'aquest mateix dissabte al Centre Nacional de Microbiologia. Les proves es faran en diferents poblacions i els resultats es tindran en 15-20 minuts. Això, segons els experts, permetrà prendre decisions clíniques ràpides.


Compra de robots i de línies de producció

Pel que fa al processament d'aquests tests de coronavirus, la directora de l'Institut de Salut Carlos III, Raquel Yotti, ha anunciat la compra de robots per automatizar-ne l'anàlisi, i poder passar de 20.000 a 80.000 tests diaris:

"Tenim un compromís de compra, estem treballant per l'adquisició de 4 robots que ens permetrien tenir unes capacitats de fer 80.000 PCR diaris."

Per la seva banda, la directora general de Cartera i Farmàcia del ministeri de Sanitat, Patricia Lacruz, ha anunciat que per superar l'agressivitat del mercat de material sanitari, han anat directament als fabricants:

"Hem optat, i el nostre objectiu ha estat cobrir les necessitats comprant línies de producció de fabricants que produeixen les quantitats que estimem necessàries per poder fer front a les necessitats del sistema."

En aquest sentit, han assegurat que estan treballant per assegurar el subministrament de mascaretes i ulleres de protecció per als professionals sanitaris. També ha anunciat la compra de 700 respiradors.

Des de La Moncloa han dit també que es reforçarà el sistema sanitari amb la incorporació de metges residents, estudiants de medicina de darrer curs, professionals jubilats i metges en actiu que ara treballen en altres departaments.

Els experts han dit que encara no és possible quan s'arribarà al pic de l'epidèmia, però que pot variar en funció de cada comunitat autònoma.

A Catalunya, amb les xifres d'aquest divendres al vespre, hi ha 933 contagis nous i 4.203 infectats. Han mort 122 persones, les últimes en una residència de gent gran d'Olesa.
 

Madrid, la més afectada

La comunitat més afectada segueix sent Madrid. Concentra el 60% de les morts de tot l'Estat, amb 804 persones que han perdut la vida des que va començar la pandèmia.

En total hi ha 8.921 infectats a la Comunitat i 767 persones ingressades a l'UCI. Davant d'aquestes xifres, amb l'ajuda de l'exèrcit, ja s'han començat a instal·lar llits per a pacients al recinte firal d'Ifema.
 

Madrid també és la regió que concentra més persones curades, després que el brot va començar abans i amb més força que altres llocs. Hi ha 1.542 persones que han estat donades d'alta.


"Les mesures més dràstiques"

La gestió de la crisi a Espanya continua portant polèmica política amb l'enfrontament entre el govern espanyol i la Generalitat, que demana un confinament total de Catalunya. Aquest divendres, el president Quim Torra va portar la crisi a la Unió Europea exposant la situació en una carta a les principals autoritats europees.

A la tarda, el govern espanyol va contestar per boca del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que va afirmar que les mesures que s'han desplegat a Espanya "són de les més dràstiques del món".
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut