Vergés: "No hi ha confinament dels nens a casa, poden sortir prenent precaucions"
La consellera de Salut, Alba Vergés, aquest dijous al Palau de Pedralbes de Barcelona
Barcelona

Alba Vergés: "No hi ha confinament dels nens a casa; poden sortir prenent precaucions"

El govern ha anunciat la suspensió de classes en tot el sistema educatiu de Catalunya

RedaccióActualitzat

El govern de la Generalitat ha decidit aquest dijous que a partir d'aquest mateix divendres tot el sistema educatiu de Catalunya suspengui les classes, des de les escoles bressol a les universitats.

Ho ha anunciat aquest dijous el president de la Generalitat, Quim Torra, després de la reunió del comitè d'emergències per avaluar la situació creada pel coronavirus a Catalunya:

"Som en una situació extraordinària que requereix la col·laboració de tothom, i una dosi de comprensió també extraordinària. La societat catalana donarà exemple de la seva capacitat de superació, no en tenim cap mena de dubte."

"Ara és l'hora de pensar en el bé de tothom, de tota la societat. Ens cal abaixar el ritme per poder contenir la pandèmia i evitar el col·lapse del sistema sanitari."

En la reunió hi han participat Quim Torra i els consellers Meritxell Budó, Alba Vergés, Miquel Buch i Damià Calvet, entre d'altres.

La roda de premsa s'ha fet al Palau de Pedralbes, i s'ha marcat una distància de seguretat per als periodistes que cobreixen les compareixences.


Consell executiu extraordinari

A l'inici de la compareixença, Torra ha anunciat que aquest mateix dijous el govern celebrarà un consell executiu extraordinari a les 7 de la tarda, per fer el seguiment de les mesures contra l'expansió del coronavirus.

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha anunciat que el pla d'emergència Procicat ha passat a la fase 1, que permet prendre "mesures d'abastiment i de comunicació constant amb la població."

El conseller d'Interior, Miquel Buch, entre Quim Torra i Alba Vergés, aquest dijous a Barcelona

14 dies, durada mínima

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que les mesures que s'estan prenent tenen una durada mínima de 14 dies, perquè és el període que "permet que tinguin efecte":

"Volem tallar les cadenes de transmissió del virus, amb una especial protecció de les persones més vulnerables, la gent gran amb pluripatologia."

"A Catalunya tenim la situació favorable i controlada, però calen mesures, perquè ho recomana l'OMS i ens volem avançar als esdeveniments."

"Fem això per anticipar-nos a situacions futures que puguin tensionar el nostre sistema sanitari."

"No hi ha confinament dels nens a casa"

Pel que fa a la suspensió de les classes –i a preguntes dels periodistes–, Vergés ha precisat que no es demana que els nens es quedin tancats a casa:

"No hi ha mesura de confinament o d'aïllament dels nens a casa, és de reduir i de baixar la mobilitat de molta gent. Evidentment, aquests nens i aquests pares poden anar al parc, però hi aniran de manera molt diferent, prenent unes precaucions, que crec que és el que pertoca."

"Tot allò que ja fa molts dies que anem explicant: si vas a jugar al parc, quan tornes a casa, et rentes molt bé les mans, és la millor manera d'evitar contagis."

La consellera ha dit que les xifres actualitzades d'afectats per coronavirus a Catalunya es donaran aquesta tarda, però ha avançat que els positius ja superen els 200.

Vergés s'ha mostrat sobretot preocupada pel brot que afecta Igualada i poblacions veïnes, i que està centrat a l'hospital de la capital de l'Anoia.

 

Primer s'ha dit que a partir de dilluns

Poc abans de la compareixença, s'ha conegut la intenció de tancar tots els centres educatius de Catalunya, tot i que en un primer moment s'ha dit que això seria a partir de dilluns que ve i no de manera tan imminent, com demà divendres.

És una mesura que afecta escoles bressol, escoles, instituts, universitats i centres de formació professional. Es tracta d'una decisió totalment inèdita que deixarà a casa un milió 600.000 alumnes i gairebé 80.000 docents de llars d'infants, escoles i instituts.

Aquest matí també s'ha decidit el tancament de centres cívics, casals d'avis i ludoteques, i es recomana als centres de lleure com caus i esplais que suspenguin l'activitat durant 15 dies com a mesura preventiva de contagis. A més, s'han suspès els nous ingressos en residències per a la gent gran, discapacitats i de salut mental "per disposar d'espai d'aïllament suficient de possibles afectats".

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut