Torra descarta convocar eleccions i acusa l'Estat d'irresponsable per voler inhabilitar-lo

El president de la Generalitat podria ser inhabilitat els propers dies si el recurs presentat no prospera

RedaccióActualitzat

El president Quim Torra ha comparegut al Centre Cultural Blanquerna després de la vista al Tribunal Suprem sobre el recurs presentat per la seva defensa contra la seva possible inhabilitació.

En el discurs ha descaratat la possibilitat de convocar eleccions i ha acusat l'estat espanyol "d'irresponsable" pel fet de voler-lo inhabilitar.

"No seré jo qui en aquest moment tan crític pel país l'aboqui a una cursa electoral irresponsable que paralitzaria l'administració catalana", ha assegurat en referència a una possible convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya.

En la seva compareixença, Torra ha afirmat que la seva estada a Madrid s'explica per la reivindicació que ha volgut fer de la causa per "una república lliure" i perquè ha volgut "mirar als ulls" als membres del Suprem.

"Aquests magistrats tenen a les seves mans la possibilitat de corregir un procés judicial aberrant."

En el seu discurs, el mandatari català ha enumerat els abusos que, al seu parer, el govern espanyol hauria comès contra tots els territoris de parla catalana, començant pel que considera una persecució de la llibertat d'expressió contra la seva persona.

Torra ha assenyalat el que veu com una contradicció entre un govern espanyol "que es vol progressista" i una situació política i judicial que no ha canviat en relació amb el govern conservador de Mariano Rajoy.

"Sense una rectificació rotunda i urgent, Espanya certificarà el seu fracàs com a Estat modern d'Europa."

El Tribunal Suprem ha celebrat la vista del recurs presentat per la defensa del president Quim Torra contra la sentència del Tribunal de Justícia de Catalunya que el va inhabilitar per desobediència.

Abans d'anar al Suprem, Torra s'ha reunit al Centre Cultural Blanquerna, a Madrid, amb la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, i els seus col·laboradors més estrets.

Al final del discurs ha donat les gràcies a totes les persones que l'han acompanyat en nom dels partits i les entitats sobiranistes.

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés catalàReferèndum 1-OTribunal Suprem
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut